RONNY PØBEL – Oslo – John Dee

RONNY PØBEL – Oslo – John Dee

Ronny Pøbel, hele Norges sjefspønkalkis har tatt på seg den hvite dressjakka og lagt dopet på hylla, og det markeres tydelig med nye skiva, Rusfrie Dager. Men fortvil ikke, rølpepønken vi har blitt plaga og underholdt med siden debuten Føkk Døkk i 2007 har ikke blitt konvertert til noen Straight Edge greie, det er fortsatt et godt grep om den lille brune flaska.

Jeg skal ikke feie under teppet at det var supportbanda som var den store attraksjonen for min del, og det at Oslos kanskje beste liveband er et coverband sier vel mer om The Stookers enn resten av skiten. The Stookers er en gjeng middelaldrende pønkere som børster støvet av gamle klassikere fra 70- og 80-tallet, og covrer storheter som Anti-Nowhere League, Sham 69, Cock Sparrer, Dischage, Ebba Grön, The Damned og mye mer, og ga nylig ut en skive med et utvalg av disse låtene i tillegg til bandets første originale låt, Vi Er Løkkas Sorte Svin. Fantastisk liveband, som sparka ræv til tross for et heller tynt oppmøte så tidlig på kvelden.

Andre supportbandet, The Åsmund, er kanskje et av Oslos best bevarte hemmeligheter, et friskt og fett band både live og på skive, som består av en vokalistgitarist og en trommis, men høres ut som et fullt og helt band, og leverte en knallbra konsert. Såvidt jeg vet har disse bare gitt ut en sjutommer, men de har tydeligvis mye mer materiale, håper dette er å få fatt i på det fysiske formatet en dag, og at de kommer seg ut av øvingslokalet og på en scene nær meg litt oftere. Let’s get drunk and play some punk!

Ronny Pøbel har jeg alltid hatt et litt elskhat forhold til, fett nok i små doser hvis man ikke tar seg selv eller livet generelt for seriøst, men mye av det nye materialet som ble spilt er en klart forbedring iforhold til tidligere låter, og det er godt å se at det fortsatt er rølpete rock’n’roll det dreier seg om, og ikke noe kvasireligiøs avholdpropaganda som jeg frykta. Oppmøtet tok seg kraftig opp frem til Ronny Pøbel også, og det virker som brorparten av Oslos pønkmiljø, gamle og unge, møtte opp for å få med seg en full og rusfri Ronny Pøbel, som tydeligvis har kommet for å bli.