BLASTFEST 2014

BLASTFEST 2014

BLASTFEST er en helt ny extrememetalfestival som vil bli arrangert i Bergen den siste helgen i februar. 36 band pluss 5 expo artister skal i ilden i løpet av de tre dagene festivalen varer. Dette foregår på Garage og på Verftet i tillegg til utvalgte arrangement i Hulen, Apollon og i Rosenkrantz tårnet.

Hypocrisy2013_1.jpg
HYPOCRISY
 

Headlinere er HYPOCRISY og MY DYING BRIDE. Andre godbiter som er å finne i Bergen denne helgen er blant annet VADER, TAAKE, TRIPTYKON, TIAMAT, WARDRUNA, MARDUK, BELPHEGOR, ABORTED, SHINING (swe), CARPATHIAN FOREST, SWALLOW THE SUN, SAHG, ANAAL NATHRAKH, AURA NOIR, OBSCURA, MYRKSKOG, ENTHRONED, COMMUNIC, EXUMER, GLITTERTIND, KOLDBRANN og RAGNAROK.

På festivalens første dag vil alt foregå på på klubbscenen nede på Garage, mens på fredagen og lørdagen vil de to største scenene på USF Verftet tas i bruk i tillegg til Garage. Noen arrangement vil også foregå på Apollon og i Rosenkrantz Tårnet i tillegg til en eksklusiv konsert med Glittertind i Hulen.

 

Pil.gif

 

INTERVJU MED FESTIVALBOSS
YNGVE CHRISTIANSEN

 

Blastfest_Yngve_jan14.jpg
YNGVE CHRISTIANSEN

20. til 22. februar blir det arrangert en helt ny metalfestival i metalbyen Bergen. Blastfest er navnet og vi har dratt inn festivalboss Yngve Christiansen for å få noen ord om selve arrangementet, litt om bookingen og litt om hvordan Blastfest ble til.

Vi må få noen ord om hva det var som gjorde at du valgte å starte Blastfest.

Det har alltid vært en drøm å gjøre en festival. Etter halvannet år med booking rundt i Norge og triste besøkstall overalt gikk jeg lei av å bruke uhorvelig tid med å tape penger for at ting skal skje her i landet, så da bestemte jeg meg for å satse større og se om det ville hjelpe. Så da ble Blastfest til. Make or break for min del med tanke på å drive booking i Norge.

Hvem er med i Blastfest-organisasjonen? Er du alene eller har du med flere ildsjeler?

I prosessen mot Blastfest har det kun vært meg og min grafiker i Finland, Toni Torronen. Men nå er det meste klart og resten av crew og medhjelpere skal nå få begynne på sine oppgaver.

Dette er din første festival og det er en liten måned til det starter. Var det mer jobb og styr med festival enn du trodde?

Nei, arbeidsmengden har vært ekstrem, som forventet. Det er dette jeg brenner for og ved siden av fulltidsjobb og papparollen har det blitt veldig hektisk og stramt tidsbudsjett.  Men jeg klager ikke. Eneste som har vært uforventet er hvor tregt billettene selger som har skapt veldig mye ekstra stress. Å gjøre en festival er en veldig vanskelig jobb, men største utfordring er jo da alle som skal ha forhåndsbetalt og flybilletter kjøpt. Det er tungt når folk venter med å kjøpe billetter. Men sånn er dessverre kulturen. Ror det i land på en eller annen måte.

MyDyingBride_14.jpg
MY DYING BRIDE
 

Lineupen er noe alle snakker om når det skal snakkes festival og Blastfest har en både god og variert lineup. Hva er du mest fornøyd med å ha fått underskriften til?

Jeg er veldig fornøyd med helheten. Fra de største til de minste. For meg er alle like viktig.

Når du har booket band til Blastfest 2014, har din personlige smak styrt mye?

Ja så å si kun min smak som har bestemt hvert eneste band. Jeg kom veldig sent inn i metal bransjen og har derfor aldri fått noe preg fra folk rundt meg med hva jeg liker eller hva som er riktig for min krets. Jeg liker det meste så lenge det fenger meg. Hjertet er nok nærmest Black og Death, men musikken før ideologien for min private del. Det viktigste for meg var at dette var en festival jeg selv virkelig kunne stå for og hadde ønsket å gå på.

Har du hentet inn råd og tips fra andre som driver med booking eller har du styrt alt selv?

Ja selvsagt. Jeg har hatt kjempe dialog med Torgrim fra HITS og Johnny fra Karmøygeddon har jeg også hatt god dialog med. Ellers har jeg snakket en del med folk fra utenlands festivaler. De fleste festival folk og agenter har vært veldig åpen og hyggelig og ønsket å bidra med råd og meninger. Masse har jeg hørt på og tatt til etterretning, men masse har jeg også ikke hørt på da dette er min festival og jeg må gjøre ting på min måte. Utrolig mye er lært, og masse må man dessverre lære av egne feil. Så jeg håper virkelig dette blir en god suksess slik at jeg får muligheten til å prøve igjen, men med kunnskap om hva som funker og ikke funker. Det er masse med Blastfest som kan bli mye bedre, men masse har jeg gjort riktig og. Så ja, nytt år vil forhåpentligvis ha mindre feil, og mer av det positive.

Det var en gang en trønder som sa: «Det enkle er oftest det beste». Hvordan blir det på Blastfest? Blir det bare musikk eller har du mer å by på til festivaldeltakerne?

Med meg er det enkle aldri det beste, rettere sagt, om jeg syns noe er enkelt, så er det ikke bra nok. Jeg har en tendens til å gape litt for høyt, men det er vel noe alle som har billetter til Blastfest er happy med;)

Er det noen band på det personlige planet som du forventer eller håper skal bli store høydepunkter under Blastfest 2014?

Jeg har aldri sett Hypocrisy, Wardruna, Anaal Nathrakh eller Vader så pga dette gleder jeg meg kanskje mest til de + Taake (så Taake på Inferno, men husker lite if you know what I mean), men alle bandene gir meg noe og er band jeg ser frem til. Jeg håper bare jeg får tid til å se noen band.

Nordmenn er ikke de aller flinkeste til å forhåndsbestille billetter. Hvordan har det gått så langt på den fronten?

Vel… Det har gått utrolig bra, solgt for mye mer enn hva "folk" hadde forventet, men gaper man høyt, blir jo budsjettet høyt også, så vi har lang vei igjen. Mitt største problem er nok det at vi ikke har noe støtte eller sponsing, så tilgjengelige penger i forkant til alt som skal betales er utfordringen.

Ligger alt til rette for en vellykket første utgave av Blastfest?

Jeg gjør alt jeg kan for dette i hvert fall. Det er mye jobb. Jeg håper det! Det fins ikke noe alternativ.

En liten strofe i et intervju vokste seg stor ang salg av hjemmet for Blastfest. Og det stemmer. Dette er noe jeg har stelt i stand og står for risken. Blastfest blir ikke kansellert no matter what. Det er vanvittig mye penger publikum allerede har lagt ut for reise og billetter til Blastfest, og jeg skylder alle en fantastisk festival.

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS VIP: UTSOLGT!!
3 DAGERS FESTIVALPASS: UTSOLGT!!
2 DAGERS HELGEPASS: NOK 1200,-
DAGSPASS torsdag: UTSOLGT!!
DAGSPASS fredag: NOK 650,-
DAGSPASS lørdag: NOK 650,-

Festivalpass og dagspass kjøper du her

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det offisielle festivalhotellet er Scandic Bergen City.

Det øvrige hotelltilbudet i Bergen finner du her.

Blastfest_2014_facebook_banner.jpg
 

Program:

 

TORSDAG

Garage Bergen

Aura Noir (NO)
Der Weg einer Freiheit (DE)
Fatal Embrace (DE)
Koldbrann (NO)
Lakei (NO)
Myrkskog (NO)
Shining (SE)
Tantara (NO)
Woland (FI)

 

FREDAG

Garage Bergen, USF Verftet & Rosenkrantz Tårnet

Anaal Nathrakh (UK)
Dominanz (NO)
Exumer (DE/US)
Hellish Outcast (NO)
Hypocrisy (SE)
Marduk (SE)
Ragnarok (NO)
Sahg (NO)
Swallow the Sun (FI)
Taake (NO)
Tiamat (SE)
Triptykon (CH)
Valkyrja (SE)
+ Peter Beste & Kim Holm

 

LØRDAG

Garage Bergen, USF Verftet, Hulen & Apollon Record Store

Aborted (BE)
Belphegor (AT)
Carpathian Forest (NO)
Communic (NO)
Diabolical (SE)
Enthroned (DE)
Insidious Disease (NO)
My Dying Bride (UK)
Mörbid Vomit (FI)
Obscura (DE)
Sterbhaus (SE)
Vader (PL)
Wardruna (NO)
Glittertind (NO) exclusive special show at Hulen
+ Kvitrafn & Dayal Patterson

 

Pil.gif

 

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
Blastfest_2014_poster.jpg