PAGAN’S MIND – Oslo – Gamla

PAGAN’S MIND – Oslo – Gamla

Gamla (Gamle Christiania) er i og for seg et undervurdert konsertsted som jeg alltid har hatt et godt øye til. Stedet er en av Tigerstadens typiske brune buler, med den forskjell at de har en konsertscene for 250 personer. Stedet er nedslitt, men stemningen er alltid god. Om man ser på selve utforming av konsertlokalet (lang, rektangulær og høyt under taket) er alt tilrettelagt for gode konsertopplevelser. Stedet har helt klart et uoppnådd potensiale og burde egentlig være et bra alternativ til steder som John Dee, Blå eller (nedlagte) Elm Street. Hadde de hatt ett bedre p.a. system og miksebord kunne dette lett blitt byens ledende scene på mellomstore konserter. Men nettopp på grunn av det tekniske utstyret legges det en liten demper på kveldens opptredner. Dette ligger så klart ikke på bandene, som begge fremførte respektabelt.

Først ut er ferskingene i Withem. Med første album på vei og dette som sin første opptreden, må det sies at bandet klarte seg meget bra. Uten å ha kjennskap til låtene høres det tydelig at disse gutta er samkjørte og velspilte. Vokalist Ole Aleksander Wagenius gjør en bra jobb med å dra opp stemningen, og virker komfortabel fra første tone. Det samme kan sies om resten av bandet. Lyden kunne, som sagt innledningsvis, vært bedre, men som seg hør og bør skal jo oppvarmerne fremstå som noe nedtonet i forhold til kveldens headliner.

Pagan’s Mind fremfører som alltid på plettfri måte. Her sitter hver tone og strofe som skudd fra hofta. Gitarist Bjørn Viggo Lofthus er som alltid en fryd og se live. Han er utvilsomt en av Norges beste gitarister. Jeg har sagt det før, men det kan ikke gjentas for ofte, Pagan’s Mind er faktisk enda bedre live enn de er på skive. Om du ikke elsker alt de gjør på albumene, men setter pris på profesjonell fremføring og instrumentering, er det få Norske band som leverer varene slik Pagan’s Mind gjør. Når det er sagt, har jeg sett bandet bedre ved flere anledninger før. Dette er ikke bandets skyld på noen måte, men heller et resultat av lokalets begrensninger. Jeg håper virkelig Gamla oppgrader utstyret sitt snart, for dette er ett sted jeg virelig kan ønske å se utnytte sitt potensiale til det fulle. Stemningen var uansett knall denne kvelden og jeg tror ikke en skjel forlot Gamla ufornøyd.

http://pagansmind.com