PEARL JAM – Oslo – Oslo Spektrum

PEARL JAM – Oslo – Oslo Spektrum

Et av årets store høydepunkt for mange var nok da Pearl Jam gjestet Norge igjen etter 12 år. Eddie Vedder beklaget også at det hadde gått så lang tid og bandet viste gjennom konserten at de ville gi publikum mye og gjøre at den lange ventetiden ble glemt. Hele konserten i seg selv ble en lang hitparade som strekte seg gjennom hele bandets karriere.

PearlJam_Oslo_12_1.JPG

De åpnet litt spesielt med låten "The long road", men så sparket de skikkelig i gang med "Animal" og "Hail Hail". Deretter fortsatte låtene å komme som perler på en snor. Man hadde på forhånd hørt rykter om at de planla å spille lenge, og de skuffet ikke. Selv om de måtte kutte ned på et par låter på grunn av at Eddie Vedder hadde blitt grumsete og sliten i halsen, så spilte de likevel nesten i 3 timer. Noen litt roligere perioder innemellom var det naturlig nok, men det var fortsatt mye energi, nostalgi og allsang gjennom hele kvelden.

PearlJam_Oslo_12_.JPG

Eddie Vedder kommuniserte godt med publikum, leste plakater og det hele ga bare en god følelse. Det Ikke bare hadde Eddie Vedder blitt syk og sovet lite, men hadde natten før konserten fått beskjed om bortgangen til en nær venn. Dette delte han med publikum før de spilte den fantastiske låten "Just Breathe". Da var det mange, inkludert undertegnede som hadde en liten klump i halsen. De 9000 fremmøte fikk en særdeles fantastisk opplevelse og jeg tror de fleste var like slitne og tomme som bandet var da de gikk av scenen etter å ha avsluttet med fantastiske "Yellow Ledbetter". Tusen takk til Pearl Jam for en fantastisk kveld!

Photo: Kenneth Sporsheim