TOMBSTONES – Bergen – Garage

TOMBSTONES – Bergen – Garage

High Priest of Saturn
Da High Priest of Saturn ankom scenen på Garage, var det ikke ett band som slo meg som at de kom til å spille heavy musikk, osv. Det var noe dette bandet klarte å motbevise ganske så med en gang etter at lyden kom på fra scenen. Blytungt og vakkert er to ord som jeg kan plassere i samme åndedrag som dette bandets fremføring.

Bandet spilte en slags form for «stoner» musikk, slik jeg forstod og forstår det, og det er generelt sett musikk som jeg ikke helt klarer å gripe, siden det er så sprikende. I tillegg, føles det som at når det kommer til stonersjangre, vil det alltid være folk som er uenig i hva som egentlig er stoner, men sett bort ifra dette, var det en sound som jeg uten tvil kan klare å leve med, uavhengig av sjanger. De viste seg som dyktige musikere, som sannsynlig vis går en lys fremtid i møte.

Resonaut
Resonaut, var et band som ga meg forventninger om at de kom til å være gode, og at musikken kom til å være tung. Grunnlaget mitt for å ha høye forventninger, kom egentlig mest av at Solstorm skulle spille denne kvelden, og at High Priest allerede hadde fremført et så bra show. Slik jeg forstod det på publikum, så ville det være mye av det samme som det gikk i, hele kvelden, og det var ikke sånn sett noe å klage over.

Resonaut leverte varene på en helt fantastisk måte. Det var uten tvil noe av det mest spesielle som jeg har hørt. Så en oppfordring til bandet, er at de fortsetter å spille, så kanskje de faktisk ender opp med å bli store.

Når det kommer til sceneshowet til bandet, var ikke dette noe spesielt. Det var rett og slett et band som spilte på en scene.

Tombstones
Tombstones var egentlig det største navnet på plakaten denne flotte kvelden, men jeg kunne ikke legge fra meg tanken om at både musikken og sceneshowet ikke ga meg så mye, og det ble beklagelig vis litt kjedelig for min del. Det gikk mye i det samme gjennom alle sangene, og jeg syntes ikke at det var så interessant å se på. Dette er nok artister som er ganske gode på det de driver med, men det de driver med er enkelt og greit ikke helt min greie, og det var selvfølgelig litt dumt.

På den annen side, så var det tight spilling, og alle som var på scenen virket trygge på scenen, seg selv, instrumentet sitt og de andre i bandet. Det var bare musikalsk sett lite interessant.

Solstorm
Det eneste bandet for kvelden som jeg kjente godt til, og som jeg har sett live før. Med andre ord, var Solstorm det eneste bandet som spilte for kvelden, der jeg visste på forhånd hva jeg kom til å få servert. Det solstorm serverer de som kommer og ser på, og de som hører på, er rett og slett et tungt, mørkt, ondskapsfullt bilde på hva som er god musikk.

Det er ikke uten grunn at dette bandet har fått gode omtaler i medier som Metal Hammer Norge. Den gode omtalen kommer rett og slett av at dette bandet alltid leverer, og at de ligger generelt sett på et nivå som mange band innenfor slike sjangre nærmest bare kan drømme om å oppnå. Fem velkledde menn med et brutalt sceneuttrykk.

Når det kom til selve fremførelsen denne kvelden, synes jeg at settet var noe tilbakeholdt denne kvelden i forhold til hva det pleier å være. I tillegg virket de noe mer ukonsentrerte enn de ellers gjør som artister. Dette var noe som satte opplevelsen litt ned, men ikke nok til at jeg skulle slutte å kose meg. Selv om det var en litt «ujevn» konsert (ikke ujevn spilling, men mer ujevnt nivå), så var det godt å se Solstorm live igjen, og det endte opp med kjøp av både album og t-skjorte, for selv om de ikke var på 100 % denne kvelden, så vet jeg godt hva de pleier å levere, og jeg vet godt hvor bra musikken deres er.

Generelt sett var dette en god konsertkveld på Garage i Bergen, og bandene leverte som regel enten det jeg forventet eller bedre.

Anbefaling: Dersom stonermusikk, tunge rytmer og kanskje mest av alt en dundrende basslyd er noe som du finner uhorvelig sexy, så vil nok alle disse bandene gjøre gode eksempler på favorittmusikk i CD-hylla. Dette er blytungt, så ikke bli flau over å holde avstand fordi det kanskje blir litt mye.