MICHAEL GIRA – Oslo – John Dee

MICHAEL GIRA – Oslo – John Dee

Så var man tilbake igjen på John Dee etter en heftig Inferno festival. Settingen var veldig annerledes denne kvelden da. Det var satt ut bord og stoler, levende lys på bordene og dempet stemning. Folk var der for å nyte Michael Gira fra legendariske Swans.

Først ut var Kristof Hahn, som ikke bare har spilt sammen med Gira i Swans, men han trakterer også gitaren i Les Hommes Sauvages. Det var veldig bedagelig stemning. Hahn spilte låter fra begge band og noen egne låter. Mellom sangene var det både prat og vitsing med publikum. Folk koset seg veldig. Ikke mye bruk for øreplugger her hvertfall!

MichaelGira_Oslo_12.jpg
(Photo: Kenneth Sporsheim)
 

Så var det klart for Michael Gira himself. Første han gjorde var å be publikum om å komme enda nærmere. Er det intimkonsert, så er det intimkonsert. Før han la cowboyhatten fra seg på forsterkeren, løftet kassegitaren og hentet frem magiske toner. For utenforstående kunne dette kanskje virket sært, men de fleste som var der, var nok fan av både Swans og Michael Gira i utgangspunktet. Publikum koset seg veldig, og det samme gjorde mannen på scenen. Det var mye klapping og kommunikasjon mellom Gira og publikum mellom låtene.

Dagens høyeste latter skapte Gira da han spurte om alle band forteller hvor vakkert det er i Norge og sånn. Publikum svarte JA! Gira svarte "Well, im not gonna do it".

Michael Gira spilte både egne låter og Swans låter. Han spilte blant annet låter som Oxygene, She lives og den bizarre kjærlighetslåten Lookin’ Down. Her var det vulgære tekster, men det funket. Hele konserten funket. Dette var både en flott og magisk kveld.