TANKARD – Oslo – Elm Street

TANKARD – Oslo – Elm Street

Jeg må seriøst slutte å drikke før konserter. Det er jo totalt umulig å få med seg oppvarmingsbanda når man er på trivelig vorspiel og tror man har god tid. Men hva skal man gjøre, IKKE være full når verdensmesterne i alkoholisert Thrash spiller til dans på Elm Street?

Nå som Oslos beste og triveligste utested går mot slutten, skulle altså de ølmarinerte Tyskerne spille til dans der for første og siste gang, etter å ha spilt på Chataeu Neuf de to siste gangene, så en slik en intimkonsert kunne man bare ikke gå glipp av.

Oppvarmere var Zombiekrig fra Sverige og Profania fra Drammen, som jeg faktisk hadde lyst til å se, men joggu var jeg ikke så forsinka at jeg ikke dukka opp før Tankard var 15 minutter ute i settet. Det finnes ingen unnskyldning, og jeg legger meg flat. Totalt uakseptabelt, spesielt når man faktisk får gratis inngang og skal dekke konserten. 

Men man må gjøre det beste ut av det lille man har, sa brura, og få med seg det man kan.

Om konserten var utsolgt vet jeg ikke, men om det ikke var det så var det hvertfall ikke langt unna. Bandet kledde den lille scenen (spesielt nå som det bare er igjen halvparten av vokalist Gerre siden sist, etter en tydelig ekstremslanking) og Elm Street gynga med til klassikere som Maniac Forces, Zombie Attack, Stay ThirstyThe Beauty And The Beast og selvsagt klassikeren Empty Tankard. Tidenes Thrash låt? Ja, det tror jeg. Coveren av Gang Green-klassikeren Alcohol var også et lite høydepunkt, og kunne likeså gjerne vært en Tankard låt. Faktisk.

Bra kveld, bra oppmøte og bra konsert. Ekstremt synd at Elm Street legger ned til nyttår, da det er et perfekt sted for denne type band, selv om jeg gjerne ser Tankard igjen på BetongChateau Neuf. RIP Elm. På gjensyn Tankard.