Fire Walk with Me Tour Vol 1 – Oslo – John Dee

Fire Walk with Me Tour Vol 1 – Oslo – John Dee

På norgesturneen "Fire walk with me vol. 1" var turen nå kommet til Oslo og John Dee.

Denne kvelden skulle vise seg å bli bedre og mer folksom enn hva køen utenfor John Dee kl 19:55 skulle antyde. Når undertegnede møtte opp som trofast køgjenger kl 19:30 i håp om ikke å komme for langt bak i køen, var det kun ett stk køgjenger tilstede. Men dette ble bedre straks dørene åpnet og klokka nærmet seg 21:00 og Kampfars start.

Da var det bra mye folk, og gølvet foran scenen var fullt av folk.

Kampfar startet showet med en klassisk orkestral intro hvor trommis, gitarist og bassist entret scenen. Det skal være sagt at jeg ble litt i tvil da gitarist og bassist hverken var langhåret eller kledd til musikken, men da de kjørte i gang med "Mare"(tittellåt fra nyeste skiva som kom ut i år) som åpningslåt, ble all tvil blåst bort! For et trøkk! Det satt fra første stund, og da Dolk entret scenen til vill jubel og skreik med den karakteristiske vokalen sin gikk det et grøss gjennom samtlige som var til stede virket det som, for jeg har aldri sett makan til publikum! Det formelig eksploderte.

Kampfar hadde et stort publikumstekke, og mellom låtene var det både hylling av publikum og noen gode utsagn for å få i gang folket ute på gølvet. Kommentaren om at "det var godt å se at oslofolket har skjønt det! For trønderne kom ikke før klokka var elleve!" slo godt an blandt publikum.

Det var gjennomgående god lyd og samkjørt spelling fra Kampfar, og de hadde et sett med både nye og gamle låter som blandt annet "Huldreland", "Troll, død og trolldom" og "Ravenheart", som også var avslutningslåta. Godt jobbet.

Neste band ut var Einherjer. Her må det sies at undertegnede hadde hørt alle de gamle skivene, men ikke nyeste plata "Norrøn" som kom ut i år.

Einherjer startet også med en orkestral intro, nemlig åpningslåta fra "Ironbound"-skiva.

Publikum var dessverre ikke like mye med på Einherjer som når Kampfar spilte. Noe av grunnen kan ha vært Einherjers litt mer kompliserte riff, som ikke alltid er like lett å headbange til. Men de var samkjørte og spelte tight, så at gutta fra Haugesund kan det de driver med er det ingen tvil om. Spesielt imponert er jeg over koringen til gitaristen og bassisten, den satt!

Jeg savnet i starten litt mer saft og kjøtt på gitarlyden, men det kom seg etterhvert som de spilte. De dro en blanding av gamle og nye låter, blandt annet spilte de den lange låta "Norrøn Kraft" fra nyeste skiva, 13 og et halvt minutt med tøff vikingmetal! De spilte også låter som "Far,far nord", "Crimson Rain" og avslutningslåta "Ironbound". Under siste låt fikk publikum liv i seg, og Einherjer fikk endelig den responsen de fortjente!

Siste band ut var Vreid, kveldens headliner. De startet rett på åpningslåta "Arche" fra deres siste skiveslipp "V". Allerede her viser de at resten av settet skal bli bra ved å virkelig gi 110%, og det er tydelig av mesteparten av publikum kom for å se nettopp Vreid, for det var veldig trangt foran scenen! Publikum sang med og det var mange horn i lufta.Videre fulgte låter som "Fanga under isen", "Fire on the mountain","Eldast utan å gro" og "Welcome to the Asylum". Vreid viser seg fra sin beste side i kveld, man ser tydelig at de likte seg på scenen, det er fullt trøkk gjennom hele settet og de gir publikum hva de kom for. Spesielt populært blandt den eldre garde av publikumere var det dra de spilte cowboylåta "Nokon å hate", en coverlåt av Raga Rockers "Noen å hate". Siste låt ut for kvelden var Pitch Black Brigade, og da var det masse energi både på scenen og ute blandt folket på gølvet. Godt gjennomført av gutta fra Sogndal!

Dette var en herlig kveld, og jeg håper at alle tre band leverte en like solig kveld de andre stedene på turneen sånn at flere med meg gikk hjem med en følelse av at norsk metal fremdeles er på topp.