KEEP OF KALESSIN – Oslo – Rockefeller

KEEP OF KALESSIN – Oslo – Rockefeller

In Vain får æren av å åpne ballet denne lørdagskvelden på Rockefeller, og det gjør de da også med æren i behold. Lyden sitter fra første tone og godlåter fra begge deres album blir straks presentert. Rent subjektivt synes jeg låtvalget kunne vært bedre da jeg savnet den monumentale Ain't no lovin' fra siste skiva og October's Monody fra den første. Generelt fikk publikum se In Vain fra deres melankolske side, mens de mer brutale verkene ble utelatt… så litt skuffa. Da deres sceneopptreden var ganske stillestående i tillegg, fikk jeg følelsen av at In Vain har potensiale til å gjøre det bedre enn de gjorde denne kvelden. Det til tross, så var deres fremførelse mer enn godkjent. Blir vanskelig for disse gutta å feile helt da de har ett knippe knall låter i bagasjen. Men jeg forventer litt mer neste gang.

Audrey Horne er tydelig mer scenevante og drar umiddelbart opp stemningen et par hakk. Med to utagerende gitarister og en vokalist som er overalt på scenen i hver eneste sang, fungerer Audrey Horne som en perfekt oppvarming som hadde publikum med seg fra første tone. Allikevel stopper det med det. I forhold til In Vain fremstår Audrey Horne som mer profesjonelle, men musikken faller litt igjennom da et slikt band spiller mellom 2 ekstrem metal band. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er Audrey Horne's største fan. Men takket være en solid fremføring og sceneopptreden så fungerer det allikevel i kveld. Om ikke annet så får man følelsen av å være på en skikkelig rockekonsert når Audrey Horne trår til. I forhold til platene deres kan man trygt si at de leverte varene. Lyden var også som den skulle, men da slutten nærmet seg var publikum klare for kveldens hovedakt.

Det er et ganske slunkent Rockefeller som har møtt opp denne kvelden, noe som er synd siden Keep of Kalessin stiller med fullt show denne kvelden. Det blir også bemerket av Obsidian C at det tilfeldigvis er mange metal konserter i Oslo denne kvelden, men at han vil takke de som valgte å komme til Rockefeller. Og de som var oppmøtt, angret nok heller ikke på det. Fra første sang smalt det i gang med pyro og bomber. Uberørt av et relativt labert oppmøte ga Keep of Kalessin alt fra første sekund. Ingenting spares på denne kvelden. Pyro, flammeblåsing, og damer dansende i tighte latexdrakter var med på å virkelig vise at Keep of Kalessin er klare til å steppe opp i klassen blant de virkelig store metal bandene i Norge. Fremførelse og sceneopptreden var upåklagelig. Noe som også kan sies om låtvalget.

Det eneste minus ved konserten er at lyden ikke sitter gjennom konserten. Noe som er synd, siden de to foregående bandene hadde bra lyd. Noe av problemet for Keep of Kalessin ligger vel i en av deres største styrker. Rytmeseksjonen har alltid vært sentral hos Keep of Kalessin, siden den er både innovativ og fremføres prikkfritt. Bass og trommer fungerer som maskiner også denne kvelden, og er imponerende som aldri før. På den annen side så fører denne massive rytmeseksjonen til at gitaren blir overdøvt i flere deler av showet. Personlig tror jeg Keep of Kalessin ville tjent masse på å hyre inn en gitarist til for mer trøkk på gitarfronten. Med en gitar må de i hvert fall passe på å få han tydelig frem i lydbildet til senere anledninger. Dette gjaldt for mange av de kjappeste mest ekstreme delene av konserten.

Alt i alt, er dette så klart godkjent. Særlig gjorde de ferskeste låtene seg godt i live sammenheng. Håper flere tar turen neste gang Keep of Kalessin besøker tigerstaden, for et smekkfullt Rockefeller har de uttvilsomt fortjent.