MOTORPSYCHO & SUPERSILENT – Trondheim – Verkstedhallen

MOTORPSYCHO & SUPERSILENT – Trondheim – Verkstedhallen

Supersilent's Helge Sten (aka Deathprod) har opp gjennom tiden gjort litt av hvert sammen med Motorpsycho, blant annet det smått legendariske albumet Demon Box. Og dermed så var det nok mange som hadde håpet på at det var ett Motorpsycho sett ikledd den elektroniske finissen i fra Supersilent som bakteppe. Men det ble det overhode ikke, her var begge partene lik så medvirkende på å gi de rundt 600 oppmøtte (utsolgt) en helt fantastisk kveld med drone fra start til slutt!

All honnør til arrangøren som faktisk setter i gang konserten like etter annonsert starttidspunkt! Noe som medførte at jeg selv akkurat fikk oppleve de første notene i det jeg satte foten i inngangdøra. Helt fra første sekund ble det ganske klart at det var en drone konsert Motorpsycho og Supersilent hadde i planer for oss.  Hele stemningen rundt konserten var helt fenomenal! En lysrigg som var med på å skape en trykket og tung stemning, pluss lyseffekter/video på ett tynt gjennomsiktig lerret/teppe som var strukket foran hele scenen. Noe som overhode ikke hemmet innsynet til gjengen på scenen, men når små videoer av ansikter eller lyseffekter plutselig dukket opp mellom publikum og gutta på scenen, da så det hele bare helt fantastisk ut.

85bada8be4fd02eb0acc950412e415af.jpg

Mang en publikummer var nok ikke helt forberedt på at kvelden skulle dreie seg om så mye drone, for det var helt tydelig enkelte som ikke klarte å holde helt fokus, og var mer opptatt av å snakke med sidemann. Selv om dette helt klart ikke er noe uvanlig på en konsert, så var det ødeleggende spesielt siden det var ganske så mange lavmælte partier i musikken. Bandet kjørte i ett i over en time før de i hele tatt tok seg noen sekunders pause for å motta litt applaus i fra publikum. Det var mange elementer i fra Supersilent å spore igjennom hele konserten, det dukket opp ett parti her og der som er fra deres tidligere utgivelser. Mens i fra Motorpsycho's side var det litt mer konkrete låter som dukket opp. For eksempel dro de en meget lang jam rundt temaet til «Little Lucid Moments», en låt som i utgangspunktet var i over 20 minutter, blir dratt ut i det ekstreme denne kvelden.

Det hele ble en meget velkomponert og godt satt sammen kveld. Jeg har hørt at konserten som ble gjort dagen etter på Rockefeller ble filmet, og vi kan håpe på at det kommer en DVD utgivelse av denne oppsetningen, for det er den virkelig verdt!