SVARTLAMON HARDKOR – Trondheim – Uffa

SVARTLAMON HARDKOR – Trondheim – Uffa

Første mai på UFFA, konsert med SVARTLAMON HARDKOR, G.O.D.S og RODGERS etter en lang arbeiderklassedag for mange eller en lang sovedag for andre som ikke greide å komme seg opp etter nattens strabaser. Det skulle bli en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme med det første.

SvartlamonHardkor_010510_2.JPGLokalet på UFFA rommer ikke så alt for mange personer, og når HARDKORET stiller seg på gulvet på grunn av at de ikke får plass på scenen blir det intimt, intimt og koselig. Komposisjonene til HARDKORET er utmerket, og får smilene fram på de fleste. Innlevelsen til alle sangerne er veldig visuell, og lydnivået kraftig. En sidekommentar jeg plukket med meg fra en av de yngre tilskuerne kan stå som kommentar til SVARTLAMON HARDKORs konsert; "hærregud, det derre va jo råbra ". Når gutta i G.O.D.S. kommer inn og blir med på en lettere omskrevet variant av Black Sabbaths "Iron Man" så stiger latteren og stemningen i taket "vi ska pul mora di, hele svartlamon hardkor ska pul mora di". Takk for det, hehe.

GODS_010510_2.JPGG.O.D.S. er og blir Norges desidert mest lojale hipphoppere. Det er ikke mulig å ikke forstå hvor G.O.D.S. har sin tilhørighet. Når G.O.D.S. denne kvelden stiller opp med akustisk lyd i form av kontrabass og gitar til å bringe fram kompet blir det tett opp til magisk stemning. Det er en sal fylt opp med punkere, hardkor, metallhoder og dresskledde arbeidshelter som alle står og nikker med hodene og synger med på den ene G.O.D.S. låta etter den andre." Kjenn varmen" ble dratt sammen med hardkoret, men varmen var virkelig til å ta og føle på under hele settet til G.O.D.S., og når hele UFFA korer på" Trondhjem sjø" blir magien komplett.

Rodgers_01052010.JPGRODGERS er siste gruppe på plakaten denne kvelden, og her har vi en gruppe som setter punktum for en knallbra opplevelse på UFFA. Det er en morsom sjanger RODGERS beveger seg innen. Skal jeg forsøke å sette dem i en bås så mislykkes jeg totalt. Først så tenker jeg på et litt rocka irsk pubband, men så straks glir tankene mot Violent Femmes, før de dras rett inn i cowboyverdenen og do-si-do. Uansett så er dette en komposisjon som faller meg godt i smak. Når jeg endelig får overvære Trines jodling så er kvelden komplett.

Arbeidere i alle aldre og i alle utgaver: "Gratulere med vel overstått", og hvis du ikke var på UFFA for å overvære disse tre juvelene i Trøndersk musikk liv så SYND FOR DEG…