Siste headliner på plass (Gary Moore)

Siste headliner på plass (Gary Moore)

Norway Rock Festival ganske så stolte over å kunne gi vårt kjære publikum festivalens siste headliner!

Vi må meddele at dette er et stort øyeblikk for oss å få kunne presentere at det er selveste Gary Moore som skal toppe fredag 9. juli på vårt 5 års jubileum, og håper alle rockehjerter gleder seg til denne flotte artisten står på scenen i Kvinesdal!

GARY MOORE

Gary Moore er ikke bare en gitarist, men en fordømt god en. Iren Moore ble interessert i bluesrock på 60-tallet, og syns at både Eric Clapton og Jimi Hendrix var verdt å merke seg. Det same var Fleetwood Mac´s Peter Green, som sies å være Moores største inspirasjon.

Hans første band het Skid Row, hvor han også hadde med seg Phil Lynnot. Skid Row fikk til stor begeistring, være supportband for selveste Fleetwood Mac. Kort tid etter forlot Lynnot Skid Row, og dannet deretter Thin Lizzy. Tidlig på 70-tallet var det tid for The Gary Moore Band, hvor albumet Grinding Stone ble lansert i 1973. Etter dette var Moore innom Thin Lizzy før vi elegant hopper frem frem til 80-tallet.

Gary Moore har de siste årene opparbeidet seg et solid rykte som bluesartist og gitt ut flere kritikerroste plater. På Norway Rock skal han derimot legge blueslåtene på hylla, og vise en av sine andre sider ­ nemlig den eminente hardrockeren han var før bluestiden.

I 1985 ble det stor stas når platen Run for Cover kom på markedet. Ikke bare hadde han med sin venn Phil Lynnot på klassikeren Out in the Fields. Albumet var også fullspekket med melodiøse gode rockelåter hvor spesielt Military Man viste at han også kan skrive politiske tekster. Balladen Empty Rooms ble også en populær sang fra platen. To år før denne platen kom forresten Victims of the Future, som også var fett.

Moore ville gi fansen mer, og med Wild Frontier-87 fikk han nok en hit med Over the hills and Far Away. Året etter var det After the War, før han gikk over til bli bluesartisten Gary Moore.

Vi tror at publikum vil sette stor pris på å høre låter fra hans storhetstid som rocker på 80-tallet, og alle hjerter gleder seg over gitaristen og
vokalisten Gary Moore som bør gis den kredibiliteten i Kvinesdal som han har fortjent.


For de som ikke har fått det med seg, er alle dagsbilletter og campingpass i salg via Billettservice.no. Campingplassene bestilles via norwayrock.no og går særdeles raskt om dagen, så det lønner seg å få bestilt plass snarest for å sikre seg plass!