ALTAAR i Bergen (21/5)

ALTAAR i Bergen (21/5)

Fredag 21. mai 2010 – Bergen/Hulen

ALTAAR

+

OGNOISE

+

VEHICULOS DE OCASION

C.C. NOK 110,-

18 år leg plikt

 

ALTAAR

Forrige gang ALTAAR's frontmann Andreas Tylden kunne oppleves på Hulen, var det som frontmann i det anerkjente bandet JR Ewing rett før deres oppløsning i 2005. Nå får vi igjen muligheten til å oppleve Tylden på scenen inne i fjellet. Denne gangen tar Tylden turen til Hulen sammen med blant andre Sten Ove Toft, og tilsammen utgjør det som kan kalles kjernen i bandet ALTAAR.

Guttene sier selv at de har et ønske om å "skape noe mer enn bare musikk", og til tross for at bandet bare har holdt på siden 2008 har de allerede rukket å opparbeide seg et godt rykte innen musikkmiljøet, og har blant annet "frekventert arenaer som Henie Onstad kunstsenter" samt fått til et samarbeid med videokunstneren Marc Ganzglass.

De svever på noe som har blitt omtalt som en "fusjon av samtidsmusikkens ytterpunkter" der det blant annet trekkes paralleller fra så forskjellige artister som John Cage og Phillip Glass til Nortt og Burial Hex(byLarm). Resultatet blir ulikt noe annet vi har hørt tidligere og har blant annet blitt beskrevet som "et diabolsk lydbilde som formidler følelser og stemninger".

    * ALTAAR på Myspace

Ognoise

Ognoise er soloprosjektet til Bjørn Ognøy fra Solstorm. Det blir noise og støymetall med Sunn O))) som tydelig referanspunkt.

    * Ognoise på Myspace

Vehiculos de Ocasion

Vehiculos de Ocasion har siden slutten av 90-tallet eksistert i dypet av norsk undergrunn. Bak seg har de blant annet to syvtommere på BBRC, og Cd-ene Winter Smog og Fists Aloft på Humbug. Bandet er en gitar- gitar-trommer-trio. Musikken er no nonsense frirock / improvisasjonsmusikk med mye lyd og lite føleri. Bandet jobber for tiden med LP-en Skills som er planlagt utgitt høsten 2010. Vehiculos de Ocasion er André Algrøy, Tor Kristian Ervik og Steinar Sekkingstad.

    * Vehiculos de Ocasion på Myspace

Billetter kan kjøpes på Apollon i Bergen, Billettservice eller i døra på Hulen*

*Gjelder dersom konserten ikke er utsolgt på forhånd.