STATUS QUO – Oslo – Sentrum Scene

STATUS QUO – Oslo – Sentrum Scene

Til alle dere, som i likhet med meg selv, hadde hørt et par hits med gamling-rockerne i Status Quo og var sikre på at de ville være trøtte og stillestående live… Denne kvelden gikk dere glipp av en energiutladning som få har matchet på Sentrum Scene tidligere. En slik energi og tilstedeværelse som Status Quo viste denne kvelden vitnet tydelig om at de gamle er eldst. Erfaringen og profesjonaliteten lyste lang vei av disse senior-rockerne. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har det nærmeste forholdet til bandet, men det trøkket som braket løs fra første tone var nok til å få en uventet metal-fan til å måpe av overraskelse.

f35ce6443795db1d8fa9bef98c012093.jpg

60åring, frontfigur og vokalist Francis Rossi kan lett føyes inn i en liste med Mick Jagger, Steven Tyler og Axel Rose, som en av rockens mest hyperaktive frontfigurer. Riktignok er nok de andre på lista en smule mer aktive, men Rossi var ikke langt etter. Til gjengjeld var den 61 år gamle andregitaristen Rick Parfitt langt mer aktiv på scenen enn Keith Richards, Joe Perry eller Slash noen gang har vært. Duoen Rossi/Parfitt var overalt denne kvelden. Lyden var upåklagelig, og stemningen var til å ta og føle på. Altså svett, alkoholisert og sterk dominert av middelaldrene menn. Neste gang burde dette kanskje endres. Om du har hørt hitene og synes de er Ok. Ta turen neste gang Status Quo er i tigerstaden. Jeg tørr påstå at disse gutta er bedre live enn noen av skivene deres fremstiller. Det var trøkk, det var profesjonelt og sangene satt som skudd, en etter en. Dette var garantert årets overraskelse i konsertsammenheng for undertegnede.