ZEROMANCER – Oslo – Rockefeller

ZEROMANCER – Oslo – Rockefeller

Norsk rock har vel sjelden hatt en bedre frontfigur enn Alex Møklebust. Det er 10 år siden jeg sist så Zeromancer på Rockefeller. Den gang var de oppvarming for Kovenant, og gjorde en grei nok konsert, dog satt i skyggen av nevnte Kovenant. Skjebnens ironi skulle ha det til at jeg nå skulle få se begge disse bandene med bare noen ukers mellomrom, ti år senere. Men med kveldens kraftoppvisning av Zeromancer, vil jeg bli meget overrasket om Kovenant overgår de denne gangen.

Det er så klart noen skjønnhetsfeil som kan plukkes ved. Basslyden vrenger en del ganger, og settet består av mer enn en "filler". Men hvor mange band finnes det som klarer å løfte taket på Rockefeller ett halvt dusin ganger i løpet av en drøy time? Og i tillegg er kun en etasje fylt opp på Rockefeller denne gangen. Stemningen er allikevel upåklagelig. Der sangene blir en smule langdryge er alltid hr. Møklebust der og drar opp stemningen. Det er vanskelig ikke å la seg rive med når frontfiguren er så entusiastisk som i dette tilfellet. Konserten trekkes opp et par hakk nettopp på grunn av dette. Når Rockefeller i tillegg blir servert snadder som Chrome Bitch, Need You Like A Drug, Clone Your Lover, Sinners International og Dr. Online er det ikke rart de fleste er fornøyd. Zeromancer virker å være tilbake for fullt både med ny skive samt på konsertfronten. Med den formen de er i nå, vil jeg ikke misse deres neste konsert heller. Spesielt siden Zeromancer er av den typen band som bare blir enda fetere live enn på skivene. Og det sier vel ikke så rent lite…