MUNICIPAL WASTE – Bergen – Garage

MUNICIPAL WASTE – Bergen – Garage

Thrash metal med blant andre Municipal Waste på Garage var en gylden anledningen for metalltilhengerne i Bergen til å oppleve en annen type konsert enn med synthpop bandet Depeche Mode. Disse banda spilte nemlig på samme dag 29. januar 2010. Tre band var det et godt alternativ for de som ikke ville ha mainstream musikk. Bergensbandene Byfrost og Deride stilte opp som oppvarmere til thrashrockerne Municipal Waste og ga et godt tilbud for metalfansen med en fin kombinasjon av beinharde metalltoner. 

MW_Bergen_10_Byfrost_1.jpgByfrost startet konsertkvelden og dette ble regnet som releasekonsert for deres nye skive "Black Earth" releasepartyet skulle egentlig ha vært tidligere i januar, men på grunn av Immortal som spilte på samme dato, ble konserten utsett på ubestemt tid. Stemningen var forventningsfull og Byfrost-fans møtte opp i nye Byfrost "drakter" ettersom bandet nettopp fikk en platekontrakt med Painkiller Records og egen merchandise distribusjon.

Det var merkbart at Byfrost hadde øvd mye i det siste og de spilte bedre enn noensinne. Noen tracks fra det nye albumet som skal slippes til våren og noen gamle titler fra "Byfrostmetal", varmet publikum opp for mer action. Særlig pregende for Byfrosts musikk er teknisk melodiøse gitarriff i kombinasjon med en tung bass og stemmen fra Kenneth HeavyHarms som tidligere ble sammenliknet med Abbath fra Immortal. Fansen kan glede seg til den nye fullengderen "Black Earth" med artwork fra Christian Sloan Hall (Testament, Dimmu Borgir, Slayer) og Icedale (Audrey Horne, Enslaved, I, Ov Hell) som co-gitarist på skiva.

Deride hadde æren som andre band på scenen og de spilte på samme sted under fjorårets Hole in the Sky. Etter hvert ble salen fylt opp med flere headbangere og Deride fikk en god del av publikum med seg, siden atmosfæren nå var mer opphisset og metalheadsa begynte å bevege seg til musikken med øl i den ene hånden og den andre i luften. De første rekkene fulgte med nakkemuskulaturøvelser til kvartettens tøffe og raske toner og det ble særlig utfordrende å følge med tempoet.

MW_Bergen_10_Deride_1.jpgDeride har holdt på med thrash metal i over en dekade og består i dag av bandgrunnleggerne Ole Walaunet på gitar (the Batallion) og Kjetil Greve på trommer (Audrey Horne) samt Tony Vetass på bass og vokalist Per Helge Lande. Etter en lang pause er Deride nå klar med en ny plate som kommer på markedet i løpet av 2010. Deride holder et raskere tempo enn Byfrost og Per Helge fyrte publikum litt mer opp enn sin forgjenger, ikke minst da han søkte mer nærkontakt med salen og appellerte flere ganger til en moshpit, men metallfolket var jo litt for sjenerte eller reservert slik at de ikke fulgte oppfordringen. Likevel var Derides opptreden en velkommende oppfyring til headlinerne og vokalisten gjentok at folk skulle jo hylle Municipal Waste med nok en moshpit.

MW_Bergen_10_MW_2.jpgAmerikanske Municipal Waste fra Richmond var lenge etterlengtet blant deres tilhengere og fikk en varm velkomst fra noen hardkokte fans helt i front, og Bergensere kom i gang en etter en slik at en liten circlepit var i gang. Thrash metal med punk og hardcore innflytelse er en tradisjon for dette bandet og slik høres det og ut. Med deres fjerde langspilleren fra 2009 "Massive Aggressive" hadde bandet tydelig valgt en tittel som passer til musikkkonseptet – hard brutal thrash metal. Det var det og blant publikum – massiv aggressiv med headbanging og pogostyle helt til konserten var over.  

www.myspace.com/byfrostmetal

www.myspace.com/deridebergen

www.myspace.com/municipalwaste