KARMØYGEDDON 2010 – Tro mot stilen

KARMØYGEDDON 2010 – Tro mot stilen

KARMØYGEDDON
METAL FESTIVAL 2010

Haugesund – Byscenen

23/4 -24/4

Karmøygeddon Metal Festival Norway ble første gang arrangert i 2004, dengang på Karmøy. Festivalen ble flyttet til Byscenen i Haugesund 2 år senere og har siden da holdt til der. Karmøygeddon er 2 festivaler som arrangeres hvert år. Karmøygeddon Metal Festival arrangeres på våren, mens Karmøygeddon Arctic holdes på høsten.

I år er det ARCH ENEMY og ENSIFERUM som er headlinere. Sistnevnte spilte også i Haugesund for 3 år siden og dette er de eneste 2 konsertene Ensiferum har gjort i Norge. Videre kan i år festivalen skilte med den aller første konserten noensinne på norsk jord med Glittertind. I tillegg kommer Tyr, Rage, The Haunted og Wolf en tur over grensa sammen med landets egne Tristania, Triosphere, Mistur, Evig Natt, Atropos og Witchhammer.

 

Karmoygeddon_2010_poster_A2_webview.jpg

 

Intervju med primus motor Johnny Angelund:

Det virker som Karmøygeddon er den metal festivalen som er mest tro mot viking delen i musikken. Hvorfor tror du er slik?

Karmøygeddon finner sted i Haugesund som ligger på Haugalandet og det viser seg at det finnes veldig mye fans av viking/folk metal sjangeren her og ellers i Rogaland. Det er nok den største grunnen for at vi har en del viking/folk metal på Karmøygeddon men også det at noen av oss i Karmøygeddon er fans av band som Ensiferum, Tyr, Finntroll, Glittertind osv hjelper på.

Hvordan er det med billettsalget? Ser du muligheter for å gå i null totalt sett?

Vi har alltid utgangspunktet med å gå i null så det håper vi at vi skal klare ja, billettsalget går i alle fall nokså bra til nå.

Hvordan stiller lokalmiljøet seg bak en festival som Karmøygeddon? Er det vanskelig å finne seriøse samarbeidspartnere?

Vi har nok vært borti en del mindre seriøse aktører også ja men vi føler at metalfolket her støtter festivalen og det er det viktigste. Men vi har også vært veldig heldige å ha med en del lokale sponsorer som har støttet oss i lang tid som for. eks Haugaland Kraft, Sr Bank1, Karma Tattoo, Åkra Bil osv og det hjelper på. Vi har også vært heldige å ha lokale krefter innenfor lyd, lys og backline som er veldig proffe og det gjør at vi kan gi skikkelig varer der også.

Vi jobber mye med lokale band også og det både tror og håper vi at de lokale band/fans setter pris på.

Du har invitert Ensiferum tilbake til Haugesund og Karmøygeddon, og som eneste sted de har spilt i Norge, må jo dette føles ganske godt?

Ja slike ting gir oss en ekstra inspirasjon at en plass som Haugesund i Norge gir de to eneste konsertene for ett band som Ensiferum.

Og så har dere den aller første konserten på norsk jord med nasjonalromantiske Glittertind, hvordan fikk du til det?

Vel jeg har hatt litt kontakt med Torbjørn på mail de to siste årene og spurt om han har lyst til å sette opp ett band å spille på Karmøygeddon.

Dette var tredje gang jeg spurte og nå var han gira på å få bandet ut å spille så det var jo kjekt for oss, det ligger vel litt flaks i det og det at vi har vist interesse.

Trekker Glittertind ekstra folk fra det store utland?

Ja det gjør det; vet det kommer en del fra Sverige, Tyskland og noen fra Italia.

 

 

Karm_Line_Up.jpg

 

Fredag 23. April

SMALL STAGE
17.00- EVIG NATT
17.55- MISTUR
22.30- TRIOSPHERE

BYSCENEN
19.00- WOLF
20.10- THE HAUNTED
21.45- RAGE
23.20- ARCH ENEMY

ArchEnemy_1_1.jpg

Lørdag 24. April

SMALL STAGE

17.00- ATROPOS
17.50- WITCHHAMMER

BYSCSENEN
19.00- TYR
20.00- GLITTERTIND
21.30- TRISTANIA
23.10- ENSIFERUM

 

Ensiferum_09.jpg