MUNICIPAL WASTE – Oslo – Betong

MUNICIPAL WASTE – Oslo – Betong

Første band ut denne kvelden var det nye prosjektet til Kristopher Schau, sammen med Bård "Faust" Eithun fra Emperor, Scum, Blood Tsunami etc., med på gitar har de også Peter "Pete Evil" Kolstad også kjent fra Blood Tsunami. Mongo Ninja var et band jeg dessverre ikke hadde fått hørt godt nok på i forkant av konserten, men som absolutt skulle vise seg å imponere.

Gutta spiller en rask og aggressiv blanding av punk og metal, med obskure tekster om alt fra feite barn til alkoholmisbruk. Ikke så ulikt kveldens hovedattraksjon Municipal Waste, men kanskje med klarere innslag av fastcore.  Stort imponerte det i alle fall, taktfast og sint som god gammel crossover, levert med kraftig vokal av Kristopher Schau. Dessverre var det ikke det helt store publikummet som fikk med seg dette, men de som fikk det med seg kunne glede seg over 13 kjappe låter med forrykende fart.  Det er nok absolutt ikke dumt for de med interesse i denne typen musikk å ta en titt på debutalbumet "…And The Wrist Is History." Eller høre en smakebit på bandets myspaceside.

http://www.myspace.com/mongoninja

Neste band ut denne kvelden skulle noe overraskende vise seg å være det irske trashmetalbandet Gama Bomb, Gama Bomb som de fleste sikkert kjenner til er nok et band som passet ypperlig inn på denne kvelden. Gama Bomb ble stiftet i 2002, og kom i fjor ut med sitt hittil siste album "Tales from the Grave in Space", som kan lastes ned gratis via bandes nettside: http://www.earache.com/gamabomb

Ikke ulikt resten v bandene som spiller i kveld er også Gama Bomb sterkt inspirert av 80-tallets thrashmetal i from av band som Nuclear Assult, Sodom og Kreator. Og nok en gang med både humoristiske og bisarre tekster basert omkring dårlige horrorfilmer, tegneserier og vold, drap og alkohol. Nok et band som skulle vise seg å passe godt inn i kveldens sammenheng, og Gama Bomb var bandet som virkelig sparket i gang stemningen i løpet av sin konsert, kanskje var det publikums alkoholinntak som løftet opp stemningen, men det ble i alle fall kokende i lokalet midtveis i settet til Gama Bomb. Som leverte en forrykende konsert med thrashmetall av den gamle skole, som imponerte undertegnede og antakelig store deler av publikummet stort. 80-talls thrashen er virkelig på vei tilbake.

http://www.earache.com/gamabomb

http://www.myspace.com/gamabomb

Bandet før kveldens hovedattraksjon skulle vise seg å overraske også, bandet var det svenske hardcorebandet Victims. Bandet spiller d-beatpreget hardcore/crustpunk litt i samme gate som de svenske hardcoreheltene i Wolfbrigade, sammen med aggresjonen til det tidligere svenske trashcorebandet DS-13(Demon System 13) og det melodiske preget til band som Sista Sekunden. 

Disse fire svenske leverte sinne, aggresjon og innlevelse man sjelden ser hos hardcoreband som ikke spiller på mindre steder som revolverkjellern, skatehallen på hausmania, blitz eller HUMLA. Selvsagt hadde dette bandet virkelig kommet til rette på et slikt sted, men de skulle absolutt vise seg å gjøre seg ganske så godt her på Betong også. Bandet leverte en tight og ekstremt sint konsert som ga publikum lyst til å rive ned barrikaden og storme scenen. Med et helt ett med sint hardcore på nakken var man klar som aldri før for det man har ventet på helt siden Øyafestivalen 2009 var over, nemlig at Municipal Waste på ny skulle komme til Norge.

http://www.victimsinblood.com/

http://www.myspa.com/victims

Muncipal Waste trenger vel neppe noen videre introduksjon, annet enn at de per dags dato er det ledende bandet innenfor crossover, som er en blanding av hardcorepunk og thrashmetal som man først møtte med band som Sucidal Tendencies, Cro-Mags og D.R.I. Gutta i bandet har nå holdt på siden 2001 og har på den tiden levert fire fantastiske studioalbum, hvorav det siste i rekken er det svært godt mottatte "Massive Agressive". Som for min del ikke er det beste albumet de har levert, men som fortsatt har mottatt svært gode kritikker blant verdens største metalmagasiner.

Som en ikke fullt så stor fan av bandet sisteskive håpet jeg på en stor andel av eldre låtmateriale, selv om denne turneen er promotering for deres nye album.  Og slik skulle det vise seg å bli også, bandet leverte et forrykende sett med godlåter som "Thrasin' Of The Christ", "Beer Pressure", "Terror Shark", "Born To Party", "Sadistic Magician" og "Guilty Of Being Tight". Under konserten var piten alltid i gang, og publikum tok stagedive etter stagedive, hardcoredans etter hardcoredans og startet circlepit etter circlepit.  Det eneste som underveis i konserten skulle vise seg å drepe stemningen, var når en sikkerthetsvakt oppriktig gikk til angrep på en stagedivende konsertdeltaker, noe som resulterte i et bråstopp i konserten.  Med unntak av dette var det antakelig den beste konserten jeg har opplevd i mitt liv, i alle fall av metalkonserter, noe jeg tror de fleste publikumerne ville vært enige med meg i etter at denne konserten var ferdig. Jeg kan omtrent ikke vente til Municipal Waste på ny kommer til Norge.

http://www.facethewaste.com

http://www.myspace.com/municipalwaste