DELETED WAVEFORM GATHERINGS – Kristiansund – JP Clausen

DELETED WAVEFORM GATHERINGS – Kristiansund – JP Clausen

En konsertby er ikke, og kommer ikke Kristiansund til å bli, men det er uansett prisverdig at det gjøres forøk på å få til konserter allikevel.  Helga 15. – 16. Januar gjestet Deleted Waveform Gatherings Kristiansund. De fikk merke på kroppen at Kristiansundspublikummet ikke går på konsert. De går på byen, musikken i bakgrunnen blir mer å regne som heismusikk. Den er bare noe som skal være der slik at man kan danse litt eller nikke fornøyd med hodet i sofaen.

Når det er sagt så var oppmøtet på JP Clausen helt ok basert på tidligere erfaringer med konserter i "byen oss". Det var f. eks færre folk å så på Turboneger da de gjestet byen enn hva det var på fredagskvelden med DWG på plakaten.

Uansett: Konsert ble det. DWG er et band som består av musikere med den store Men først. Individuelt har medlemmene i DWG full kontroll over sine instrument, og når de blir dirigert i samkvem av Øyvind Holm så kommer det vakker musikk ut av høytalerne. Når det merkes på musikerne at de koser seg med det de driver med, ja da smitter det også over på de få av oss i publikum som faktisk VAR PÅ KONSERT, og ikke bare var på byen.

Personlig så har jeg hatt et forhold til musikken til Øyvind Holm fra tiden med Dipsomaniacs. DWG er videreføringen av Dipsomaniacs, og ut i fra det jeg kan bedømme så har DWG mer rom for at alle får vist seg fram der Dipsomaniacs var mer Øyvind Holm som viste seg fram. Ikke at det ene bandet var/er dårligere enn det andre, mer "same, same, but different ". Jeg koser meg godt med låtene til DWG på skive, men de var om mulig enda bedre live. Det hjelper på når man kan se energien i låtene, ikke bare høre den. Som nevnt tidligere, musikalsk sett er det ingenting å utsette på medlemmene i DWG, og samspillet dem i mellom er upåklagelig, selv om de ikke har øvd sammen på godt og vel 2 måneder før denne helga (inside information som det heter).

DWG spiller en musikk som ligger i krysningen mellom pop og rock, og ganske nært den britiske musikkskolen vil jeg tørre å påstå. Låtene drives fram av et jevnt komp med drivende gitar og et ikke forstyrrende innslag av keyboard, vokalen legger seg fint inn i samspillet og det gjør at jeg personlig storkoste meg begge dagene med DWG.

Jeg vil tro at det var litt komisk for DWG å oppleve at folk ikke "var på konsert", men snarere hadde musikken som bakgrunnsmusikk. Uansett så bar de ikke nevneverdig preg av dette før etter at konserten var over. Det å komme og spille ett langt sett for å fylle opp en kveld på en musikk bar er vel også en utfordring. Like fullt det å spille to sett dagen etter. DWG gjorde dette veldig greit, og etter responsen å dømme etter konsertene så hadde da noen av gjestene på JP Clausen fått nyss i et nytt band selv om det ikke var hovedgrunnen til at de gjestet JP den aktuelle kvelden. For oss som allerede viste hva vi gikk til var vel konklusjonen enkel… DITTA VAR MORO …

Deleted Waveform Gatherings er et band som bør vekke stor oppsikt utenfor Norges grenser. Dersom du ikke allerede har gjort deg kjent med DWG så anbefales det på det sterkeste.