SUNN 0))) – Oslo – Betong

SUNN 0))) – Oslo – Betong

Sunn kjører 2 konserter 2 dager på rad denne gangen. Jeg fikk ikke med meg torsdagskonserten med det kvadrofoniske lydsystemet og Atilla bak mikrofonen, men hørte mye, vel, forskjellige skussmål. Interessant hvordan de på en sittekonsert greier å bruke så mye røyk at folk ikke
finner tilbake til plassene sine (spesielt mtp at Immortal for en tid tilbake måtte avlyse sin konsert her da de ikke fikk bruke sitt pyroshow med tanke på brannanlegget, som da "ikke kunne skrus av").
Volumet var visst også avsindig, på det nivået hvor folk ble slitne.

Vel, da jeg ankommer lokalet (rett fra jobb) til den tiden jeg har fått opplyst at bandet skulle begynne står Atilla alene på scenen med sitt soloprosjekt, hvor han looper sin egen vokal og legger på ulike effekter. Interessant hvor mektig lydbilde han får med disse boksene sine, og jeg føler det er en noe hypnotisert stemning i salen. Det oppleves dog fort som langtekkelig for meg.

ebecdd9f74af10bfcaa1e017fc5538e7.jpg

Det går en stund før Sunn kommer på scenen, og i dag er det kun 2 gitarister, ikke noen ekstra gjester på vokal, støy eller annet snask. De brøler fort i gang, og ja, i dag er det også HØYT. Ikke for ørene mine hvor jeg har propper, men innvollene mine, som får en grundig massasje. Det er deilig å høre de soniske effektene som blir skapt kun ved hjelp av 2 gitarer og (dis)harmonien dem imellom, men i dag opplever jeg faktisk Sunn også fort som langtekkelig. Det er nok et band man må være mer i modus for å høre, og idet at jeg er stressa for å rekke å komme meg med banen inn til byen for å jobbe videre, og må gå ca halvveis i konserten, konkluderer jeg med at det egentlig bare var helt feil dag for meg å se Sunn. Jeg fikk faktisk mer utav det da jeg så dem på Infernofestivalen, hvor knuffinga og rotet i publikum aldri tok slutt.