DUMDUM BOYS – Trondheim – Verkstedhallen

DUMDUM BOYS – Trondheim – Verkstedhallen

Det er nå over 7 år siden sist Dumdum Boys spilte i Trondheim, den gang i Dødens Dal under Uka 03. Den konserten står fremdeles som en av mine absolutte konserthøydepunkt of all time og det var en makalaus bra konsert også. Nå er de igjen på veien, med rykende fersk album kalt "Tidsmaskin" i lomma. Spenningen var stor, ville Dumdum Boys klare å gjenskape noe av den spesielle stemningen som var i teltet i Dødens Dal for 7 år siden eller ville dette bli noe helt annet.

4 konserter i egen by, og 4 utsolgte konserter, det er fasiten før turneen var i gang. Dumdum Boys er store i sin egen hjemby, og denne gang skulle de spille i Verkstedhallen på Svartlamon.

e0034a9345da7486761ff6964c06d896.jpg

Som konsertlokale er Verkstedhallen perfekt. Scenen er romslig og ikke for høy, salen er bred og det er omtrent umulig å ikke få sett bandet som spiller og i tillegg er det rimelig greit å få bra lyd her. Barløsningene med et par tre småbarer strategisk plassert i tillegg til hovedbaren fungerer glimrende og man unngår kø. Til og med toaletter er det godt med og da skal man ikke klage på noen verdens ting.

Vi ankom noen minutter ute i settet og det var merkbart tamt inne i den gamle verkstedhallen til Strandveien Auto. Stemningen var ikke høy, lyden var noe uggen og det som ble levert på scenen var bra, men ikke i nærheten av hva man kan forvente av et band av Dumdums kaliber. Men, Dumdum Boys er proffe folk og etter hvert ble det riktig så trivelig inne i lokalet som tar rundt 700 mennesker. Lyden ble også bedre og stemningen steg mange hakk. Likevel hang det en litt sånn bondefestfeeling over det hele, noe skyldes klientellet og noe skal den noe primitive og enkle røde bekledningen på scenen ha skylda for.

Dumdum Boys spilte en herlig blanding av nye og gamle låter og det var selvsagt de gamle låtene som fikk best og mest respons fra de 700 i Verkstedhallen. En time og 45 minutter spilte de og det var ikke et sekund for mye eller for lite. Høydepunktene var mange, som det skal være når et av norsk rocks beste band står på scenen. "Takke Faen", "Bulldetektor" og "Tyven Tyven" var av de låtene som ble best mottatt den første timen. Avslutningen med "En Vill En", "Englefjes", "Splitter Pine", "Slave" og "Metallic Hvit" var bare superenorm og alle i salen gikk fornøyde hjem.