LILLASYSTER – Hardrock!!

LILLASYSTER – Hardrock!!

Her har vi fått noen korte og konsise svar på våre spørsmål fra våre venner i Lillasyster. Et band som har reist seg i virvelvinden bak LOK. De kommer fra Sverige, synger på svensk, og personlig må jeg innrømme at skiva snurrer på cd spilleren på kontoret mitt daglig til min og alle som passerer kontorets forlystelse.
Jeg ser ingen grunn til å støve ned dette intervjuet med en lang intro, så derfor så tar vi rett og slett og lar Martin Westerstrand få lov til å svare for seg og sine bandmedlemmer på det viset han selv ser best, nemlig akkurat som låtene til Lillasyster, kort, kjapt og kontant, eller som de selv ville sagt det med sine svenske røster, uten å legge noen ting imellom: Hardrock!!

Lillasyster_1_1.jpg

Takk for at dere tar dere tid til å svare på noen spørsmål. Først ut, kan vi få en presentasjon av bandet, hvem er dere og hva gjør dere i bandet?

Martin Westerstrand (jag) – skriker, Ian-Paolo Lira – trummor, Max Flövik – gitarr och Daniel Cordero – bas.

Navnet Lillasyster, hvor kommer det fra? Hva er ideen bak navnet?

Det är så fel. när man tänker sig en "lillasyster" ser man en liten snäll flicka springandes på en äng en sommar dag och verkligen inte fyra svettia grabbar som skriker på en scen. Dessutom är vi ju "lillasyster" till pappabandet LOK.

Gi oss et innblikk i tekstene deres, hvor kommer ideene fra, og hva skriver dere om?

Jag skriver om saker i min omgivning, saker som händer mig och försöker sätta ord på känslor som både jag och många med mig vill förmedla. Att vara den lilla, sårade, förbannade människans röst är en stor del av det.

Dersom dere absolutt måtte sette musikken i en bås, hvor finner vi Lillasyster?

Hårdrock. vi tycker att vi spelar HÅRDROCK. =)

Inspirasjonskilder; musikalske og ikke musikalske?

Jösses, det finns många. Vi lyssnar på all musik som finns. Vi brukar säga att vi inte lyssnar på musik – vi lyssnar på LÅTAR. Är det en bra LÅT så spelar det ingen roll vem som gör den överhuvudtaget.

Musikaliskt är vi annars väldigtinfluerade av Meshuggah, Slayer, Pantera, The Bronx, Stonefunkers, Jay-z, Robbie Williams, Abba, Carola och kanske lite Toto. ;-)-)

Lillasyster_2.jpg

Dere synger på svensk, er det en spesiell grunn til at dere har valgt det?

Eftersom vi spåelar mest i skandinavien så är det ett språk som går in i kroppen. Det blir hårdare. Man kan inte gömma sig bakom det engelska språket. Det blir direkt en liten distans när man sjunger på engelska.

Coverlåtvalget på Hjärndöd Kärlek… "Umbrella" det må vi få en forklaring på…

Jag och Paolo tyckte (tycker) det är en fantastisk låt och vi tyckte att den hade för "mjuka" kläder på sig så vi tänkte att "den här kan vi göra bättre" och gjorde den. Spelade in den en kväll hemma i mitt sovrum.

Lillasyster har fått et rykte på seg som et habilt og energisk liveband, hvordan er framtoningen deres på scenen? Spontan og "in the moment" eller utprøvd og innstudert?

Vädligt, väldigt spontan. Vi kör efter hur vi känner men det är ALLTID 100%. Även om det är 6 personer i publikum så kör vi stenhårt ändå. Men det är klart att man efter hundratals gig får en viss rutin och ett visst mönster i sitt sätt att göra det. Så även vi.

Hva er deres "big moment" så langt i karrieren?

Än så länge att spela inför 11 000 personer på Metaltown 2008, det var stort. Men de största big moment is yet to come!

Dere har gjestet Norge en del ganger, hvordan trives dere her i landet?

Fantastiskt! Helt fantastiskt verkligen. Vore det inte så DYRT så hade vi flyttat över. Vi ÄLSKAR Norge!

Lillasyster_1.jpg

Dersom dere skulle velge 2 band å dele scene med, hvilke som helst… hvem ville dere valgt og hvorfor?

Hm. Pantera och Abba. men det blir ju lite svårt eftersom båda har slutat spela…

Dersom noen ikke har hørt Lillasyster før, hvorfor skal de plukke opp cden deres?

För att det är en samling ärliga, stenhårda BRA låtar som kommer hjälpa till att både sätta igång vilket party som helst och ge en massa energi om man är ledsen eller arg!

Avslutningsvis, helt uten sammenheng med noe som helst… Britney Spears eller Madonna? Og hvorfor?

Britney! Madonna känns trött och gammal nu. Brittan är fortfarande lite förbannad! =)

 

JADA… introen var lang, og for de som ikke tok den spøken… VTLN

http://www.myspace.com/bandetlillasyster