14 nye band klare for NORWAY ROCK

14 nye band klare for NORWAY ROCK

Stiftelsen Norway Rock Festival er utrolig stolte over å kunne presentere de neste 14 band til
5 års jubileumet til festivalen 7-11. juli 2010!

HOVEDSCENEN

MEGADETH
Det amerikanske thrash-bandet Megadeth har lenge stått på ønskelista til Norway Rock! Endelig har vi fått dem, og man vil tro alle metall hjerter gleder seg til de entrer scenen på Øyesletta. Dave Mustain som har vært med siden starten i 1983, hadde en kort karriere med selveste Metallica. Musikk stilen har endret seg litt siden starten, fra thrash/speed metall til en mere ren heavy metall.

BLACK LABEL SOCIETY
Herr Zakk Wylde startet opp Black Label Society i 1998, etter han i en årrekke har vært gitarist for selveste Ozzy Osbourne. Bandet med genuine gitar riff preger musikken på en herlig måte, og utgir en solid lydvegg. Som Zakk beskriver musikken selv: "It's a cool mix of heavy shit and mellow shit".

AIRBOURNE
Airbourne kommer helt fra down-under, Australia, og har fått en solid kick start på sin karriere siden 2003. De er signet på Roadrunner, og bandet er brenn aktuelle med siste album som blir utgitt i mars 2010 ved navn No guts, No glory. Liker du AC/DC, vil du elske Airbourne.

IMMORTAL
De udødelige fra Bergen skal innta sletta med ekte black metall som det skal spilles. Bandet med eksistens siden 1983 har vist seg til å være et av de ledende i klassen. De hadde midlertidig et lite brekk i 2003, men ble gjenforent i 2006 til alle black metall fans store glede.
Immortal er et fyrverkeri på scenen med høy energi faktor fra begynnelse til slutt. Vi gleder oss til festivalens ondeste innslag!

RATT

Glam metal-bandet fra USA burde alle 80-talls musikk elskere huske. Bandet har solgt oppimot 20 millioner album, og fansen kan glede seg over nytt album som blir utgitt i mars 2010, Infestation, som blir Deres 7. studioalbum.

EPICA
Epica fra Nederland spiller herlig symfonisk power metall med kvinnelig frontfigur. Har eksistert siden 2002, og kom høsten 2009 ut med sitt 5. Og ferskeste album "Design your Universe".
25-årige Simone Simons er en ypperlig frontfigur med sitt flammende røde hår og vakre stemme. Kombinasjonen med ren vokal og growl og gode melodilinjer kjennetegner Epica! De kan sammenlignes med Nightwish og norske Theatre of Tradegy.

AMON AMARTH
Svenskene KAN metall, og Amon Amarth er ingen unntak! De er allerede meget verdensvant og turnert mye med Children of Bodom. De spiller en god blanding kategorisert som viking/death metall.

OVER THE RAINBOW
Bandet inkluderer svært interessante medlemmer for Rainbowfans, for både Bobby Rondelli (trommer), Greg Smith (bass), Paul Morris (synth) og Joey Lynn Turner (vokal) kan skilte med å ha vært del av besetningen til dette prima bandet! På gitar får du ingen ringere enn Ritchie Blackmores sønn, Jürgen J.R. Blackmore.

JORN

Etter mange års utvikling som vokalist og låtskriver, turnert med flere band og vært special guest på flere ulike album, kom hans første offisielle studioalbum med Vagabond i 1993. Jorn har mere enn tretti album med ulike band og prosjekter bak seg, og har jobbet med storheter som Ronny Le Tekrø, Yngwie Malmsteen, Micky Moody and Bernie Mardsen(Whitesnake) og selveste Alice Cooper. Jorns mest kjente arbeid er hans rolle som frontfigur med tyske Masterplan som høstet stor suksess. Jorn er kjent for sin dekadente og varierte stil som vokalist og har levert noe av de beste progressive rock/metall album det siste tiåret, men har nå gått tilbake til sine røtter innen hard rock. Nytt album er på trappene nå i 2010.

ANVIL

Kanadiske Anvil er en av sliterne innen metall scenen, for etter over 30 år i bransjen uten den helt store suksessen, må man få lov å kalle de nettopp slitere. Med klassikere som Hard "N" Heavy (81), Metal on Metal (82) og Forged in Fire (83) på samvittigheten, vil de alltid huskes for metalinteresserte. Forvent engasjement og dedikasjon når originalmedlemmene Steve "Lips" Kudlow, trommeslager Rob "Geza" Reiner og nykomlingen G5 på bass inntar Norway Rock Festival. Nytt album er på trappene, i mellomtiden kan du sjekke ut den prisbelønte dokumentaren "The Story Of Anvil" som garantert vil få deg til å knele.

TJODOLF ROCK STAGE


BLACK DEBBATH

Var vel strengt tatt på tide Black Debbath tok seg en tur til Norway Rock! Bandet med humor, alvor, politiske tekster og herlige tunge riff har gledet det norske folk i mange år. Med medlemmer fra Gartnerlosjen, Hurra Torpedo og The Cumshots har resultatet blitt en stor suksess. Norway Rock venter i spenning på en musikalsk berikelse!

TÖMMERMENN

Tömmermenn er et av Norges desidert tyngste, beste og råeste rockeband. De har en kraft og energi i musikken som det er få andre forunt å ha. Dette er metall rock på sitt beste, hvor elementer fra 70, 80 og 90talls metall er mikset sammen med et eget innovativt utrykk. Særegent for bandet, er vokalist Geir Berntsen's unike stemmekapasitet. Han besitter de mørkeste vrengninger fra black metall, til den kraftigste vokal fra tradisjonell rock. Det unike med Tömmermenn er at de når
metallfans i alle aldre! De lager melodiøse låter, med fengende refrenger. Tömmermenn låter like fett live, som på plate. De leverer et forrykende sceneshow, alltid god lyd, og med en knallsterk performance fra samtlige av medlemmene.

CYANEED
Cyaneed er en kvartett tøffe unge kvinner fra Alta som spiller en frisk blanding av pop, punk og rock!
De startet opp i 2004, og har på disse årene rukket å gi ut 2 album og en EP. De fikk nasjonal oppmerksomhet etter de hadde laget tittel-låten til filmen Kill Buljo etterfulgt av en suksessfylt turne.
Cyaneed er et energisk fyrverkeri på scenen, og vi gleder oss til de kommer til Kvinesdal og skal dele dette på Norway Rock! Dette er absolutt et band man bør merke seg!

THE CARBURETORS

Bandet er ikke fremmed i Kvinesdal, for de har besøkte festivalen sist i 2007. Fast forward rock' roll beskriver The Carburetors perfekt! Bandet er SHOW fra begynnelse til slutt, og det er ingen tvil om at det blir liv på Tjodolf Rock Stage når disse gutta går på scenen.

+++

Tre headlinere og øvrige band vil bli annonsert på de kommende kick-off konsertene 5-6. mars og 16-17. april.