DORO – Bergen – Garage

DORO – Bergen – Garage

Dorothee Pesch eller mer kjent som Doro Pesch er et navn som fortjener virkelig tittelen Metal Queen. I 25 år har denne tyske kvinnen holdt på. Hun ble sammen med Warlock en frontlegende på 80-tallet og hun har ikke mistet en eneste glimmer og glans etter alle disse årene på scenen. Det var trangt og varmt inne på Garage og det var nesten umulig å komme seg helt framme ved scenen. Publikumet var i godt humør også før konserten og da manglet ingenting for at dette skulle bli en legendarisk rockeaften.

Som vanlig iført svarte skinnklær fyrte Doro løs med noen Warlock-cover. "Earthshaker Rock" fikk stemningen til å koke med en gang og det rockende jordskjelvet fortsatt med "I rule the ruins" og "Burning the Witches" og headbangenede metalheads var med i et kor som fungerte nesten som et ekko til Doro og bandet. Atmosfæren på Garage var såpass het at man svettet, selv om man ikke beveget seg. "The Night of the Warlock" var neste låten vi fikk høre og både hun og bandet ga sitt beste. Konserten var særlig mer intim enn på Wacken, hvor jeg så Doro for første gang og det var mye bedre på Garage enn på en sånn stor festival. Hennes stemme er en av de få kvinnelige stemmer som har preget en hel generasjon, og for hennes alder må jeg si – respekt for denne damen. Med "Metal Racer" og "True as Steel" skapte Doro en metalfamilie i hjertet og arm i arm vugget publikum sammen også til den mer rolige "Above the Ashes".

Doro nevnte flere ganger at hun elsker sine fans, og at de er årsaken til at hun lever for og har 25 års sceneerfaring. Slik publikumsnærhet med henrivende melodier og konserter er sjelden, spesielt hvis man har en status som metalldronning og samtidig er såpass jordnær. Kollegene hennes Nick Douglas (bass), Bas Maas (gitar), Johnny Dee (drums) og Luca Princiotta (gitar, keyboards) var den perfekte rockesymbiosen sammen med Doro og lydbildet var perfekt i alle detaljer. Med noen klassikere i sekken som "All we are, Haunted Heart" og Judas Priest coverlåten "Breaking the Law" leverte Doro en enestående opplevelse i nesten 2 timer på Garage. Med "Fight for Rock" og Wacken hymnen "We are the metalheads" ga hun et ekstranummer, før hun spurte publikumet hva de ønsket seg og avsluttet showet med "Love me in Black" og en låt til. Det var en dronningskonsert med en virkelig dronning på metal- og rocketronen.

www.doropesch.com
www.doro.de