NOCTURNAL GRAVES – Bergen – Garage

NOCTURNAL GRAVES – Bergen – Garage

Dead to this World og Nocturnal Graves innkalte en fredagskveld til tøffe mørke metalltoner på Garage.

DeadToThisWorld_Bergen_1109.JPGDead to this World ble grunnlagt i 2002, da vokalisten Iscariah forlot Immortal. Gjengen har eksistert som fullstendig band siden 2005 med musiker fra Taake, Gorgoroth, og Slavia, i nåværende line-up med Iscariah ved mikrofonen og gitaren, m:A Fog (Slavia) på trommer, Thurzur på bassen (Taake, Deathcult) og Skyggen på andre gitaren for livekonserter. Bergensbandet hadde vel nok en del mer fans på plass enn deres etterfølger Nocturnal Graves, slik at Garage var fullt. Dead to this World spilte en blanding av death/thrash metal og det var verken død på scenen eller i salen, det var mer en rockende levende metalmasse enn lammet zombifolk. Iscariah og gjengen forstår håndverket sitt og serverte en dødsbra livekonsert.

NocturnalGraves_Bergen_1109.jpgAustralske Nocturnal Graves var for første gang i Norge og er et velkjent undergrunnsikon i hjemmescenen med deres aggressiv oldschool død/svartmetall med et thrash metal innslag. Trioen har holdt det gående i omtrent 6 år med flere utskiftninger i bandet og slipper snart sitt andre album "The Apex Predator". Nocturnal Graves hadde en vanskelig jobb denne kvelden. Å konkurrere med forgjengerbandet der en god del fans hadde gått etter Dead to this World, er ikke lett, men det påvirket ikke showet eller musikken deres. Australierne gjenspeilte sitt demoniske hengivelse til metallmusikken med mørk aggressiv rifføring, tunge basstoner og bestialsk trommerytme med titler som "Nocturnal Maniac, Satans Cross og Whore of Sodom". Nocturnal Graves var i hvert fall verdt å se live og etterlot seg et godt inntrykk på publikum. For min del kunne jeg ikke fastslå hvem som spilte best denne kvelden eller hvilket band som hadde mest power, men en ting var sikkert; det var mange etterpå som var helt døde i kroppen.

http://www.myspace.com/deadtothisworld
http://www.nocturnalgraves.net/