WHIP – Trondheim – Fru Lundgreen

WHIP – Trondheim – Fru Lundgreen

Hvis man blander kremen fra Uffa med Lundgreensrockerne og den absolutte harde kjernen av metalkremen i Trondheim, legger på 3 energiske og bra band, da får du en aften til erindring. Fredag 27. november 2009 var en slik aften og banda som inviterte til fest var Victimised, Sexy Police og Whip.

2e57922a7f52ac995e356d5326671502.jpg

Det var godt med folk til stede allerede da Victimised gikk på scenen ganske nøyaktig 22:30 og der og da begynte moroa. Party, party og party gjennom hele settet til Victimised og selv om gitarlyden ikke nådde de lydmessige høyder før på neste siste låta, var dette like morsomt og bra som det bruker å være på en konsert med Victimised. I følge bandet selv hørte de ytterst lite av hva de selv gjorde på scenen og måtte derfor ta en del sjanser og gjorde ting på rutine. Hvis det var så ille som gutta sa, så var dette rent imponerende, for hurramegrundt; Victimised leverte en knall konsert.
Bandets vokalist Leif begynner å få taket på scenelivet og tør opp for hver ny gig Victimised gjør og med det får bandet en frontfigur med karisma. Det skader heller ikke at han beviser gang på gang at han er en veldig dyktig extreme metal vokalist.

59c21d7f15e956f7b2155639620d09a5.jpg

Sexy Police eller ex-Sexy Police, som de kalte seg for anledningen, blir bare bedre og bedre for hver gang de spiller live. Dette var også tilfellet denne gangen og de imponerer stort i et fullt kjellerlokale nede hos den rocka fruen. Gutta i bandet ser veldig komfortable ut på scenen og overgangene i låtene deres kommer like overraskende på oss i kjelleren som det Arne Olav Brundtland må ha gjort på Gro forut for de 4 gangene hun kalvet i det forrige årtusen. Både lydmessig og spillemessig må dette ha vært en av de beste gigene til Sexy Police noensinne og når i tillegg låtene deres bare blir bedre og bedre, må bare dette bli bra. En voksende fanskare har de også og disse vet å sette pris på bandet.

d08625bd6a5949ee96e42662ba42cda7.jpg

Da Whip entret scenen rundt midnatt, var det betydelig mindre folk der nede, men de som ble igjen fikk oppleve en morsom og intens konsert med et av Oslos mest undervurderte band. Med vår egen Kai på bass og vokal, er det en selvfølge at ET skal være tilstede når de besøker Trondheim og beærer oss med en konsert. Synd var det derfor å se at så mange valgte å droppe Whip, men de som ble igjen foran scenen, både de av oss som kjente bandet fra før og de som ville sjekke dem ut for første gangen, fikk en kraftig dose med skitten (og blodig) grindthrash. Kai uttalte seg i forkant av konserten at å spille etter Sexy Police ville være som å hoppe etter Wirkola, noe han vel for så vidt hadde rett i, men hvem bryr seg om en gammel skihopper på en kveld som dette. Whip kom, de spilte og de klarte seg fint i selskap med 2 av Trondheims beste undergrunnsband.

http://www.myspace.com/victimisedhc
http://www.myspace.com/sexypolicegrind
http://www.myspace.com/whipband