Y & T til Sweden Rock

Y & T til Sweden Rock


Y&T klara för Sweden Rock Festival!


2010YT_small.jpgY&T (US)
Y&T från San Francisco blev explosivt högvilt inom den hårdrockande underjorden i och med releasen av "Earthshaker" 1981. Denna platta, och de efterföljande "Black Tiger" (1982), "Mean Streak" (1983) och "In Rock We Trust" (1984) är alla tidlösa klassiker med sitt på en gång melodiska och aggressiva heavy metal-sound och ett låtmaterial av absolut yppersta klass. Tyvärr spelade Y&T aldrig i Sverige under denna sin storhetstid, så förväntningarna var enorma då de slutligen infann sig till SRF 2003. Framträdandet blev också en storartad succé, som upprepades då bandet återvände året därpå. Och nu återvänder alltså än en gång sångaren/gitarristen Dave Meniketti, basisten Phil Kennemore och gitarristen John Nymann, tillsammans med relativt nye trummisen Mike Vanderhule till skådeplatsen för denna dubbla triumf – i samma veva som den första nya Y&T-plattan på 13 år (!) ser dagens ljus.


FLER BAND SLÄPPS INOM KORT!

4-dagarsbiljetter finns till försäljning nu. Limiterade till 12000. Missa inte chansen att få 4 härliga sommardagar på Sweden Rock Festival 2010!Hittills klara band

Bachman & Turner (Can)
Enda spelningen i Skandinavien
W.A.S.P. (Us)
Rick Springfield (Aus/Us)
Ratt (Us)
Y&T (Us)
Saga (Can)
Sabaton (S)
D-A-D (DK)
Mother's Finest (US)
Unisonic (D)
Aldo Nova (Can)
Anvil (Can)
Raven (Uk)
Bigelf (US)
Jorn (N)

Totalt kommer över 60 band att presenteras.