GREEN DAY – Brisbane, Australia – Brisbane Entertainment Centre

GREEN DAY – Brisbane, Australia – Brisbane Entertainment Centre

Konserter har alltid vært viktig for meg, så når jeg fant ut at selveste Green Day, et band jeg er stort fan av, skulle spille i samme byen jeg besøkte i Australia var det liten tvil mellom øra mine hvor jeg skulle befinne meg den kvelden. Etter litt iherdig jobbing på nettet fant jeg til slutt ut alt jeg trengte å vite om billetter og hvor selve arenaen var, og jeg gjorde meg klar til en stor kveld med rock. Endelig kom kvelden og jeg tok med meg billetten min og store forventninger og satte fart mot Brisbane Entertainment Centre.

Jeg hadde ingen anelse om hvilket band som hadde blitt tildelt den tvilsomme æren å varme opp for Green Day. Jeg fant det ut i det jeg gikk inn i arenaen og hørte det små kjente riffet til "Are You Gonna Be My Girl". Sangen tilhører Australske Jet, et band jeg kun hadde hørt en sang av tidligere og da uten å vite at det var dem jeg hørte på. Jet fikk jeg veldig fort sansen for. Musikken var veldig inspirert av 70-talls hard rock og vokalisten kunne passa inn i hvilket som helst av bandene fra den tiden med en vokal som kjenner ingen grenser! Jeg fikk ikke med meg navnet på noen flere sanger, men jeg fant uansett høydepunktet mitt i den første sangen jeg hørte, "Are You Gonna Be My Girl". Jet gjorde en god jobb som oppvarming for Green Day men det var mye bedre ting i vente!

Før Green Day inntok scenen fikk publikum oppleve nok en oppvarming, denne gangen var det ikke et band som fikk æren av å glede publikum men en drita rosa kanin i menneske størrelse. Han kom inn på scenen til enorm jubel fra mange av de fremmøte så dette var tydeligvis ikke første gangen den drita rosa kaninen hadde gleda publikum på Brisbane Entertainment Centre. Han tok til å danse forskjellige typer dans mens han drakk fra sine to flasker med sprit. Han løp fram og tilbake mens han gjorde alt han kunne for å få så mye lyd som mulig ut fra publikum. Når YMCA ruva over høytalerne tok han til å danse de kjente alfabet tegnene fra sangen, og flere av publikum ble med på moroa. Etter snaut 10 minutter så gikk han av scenen og mottok sin hyllest for jobben han hadde gjort som en slags lydmann.

Så kom øyeblikket alle hadde ventet på. Green Day inntok scenen og de snaut 12.000 frammøte eksploderte i jubel. Bandet starta med den rolige "Song Of The Century" og fortsatte øyeblikkelig med litt mer futt i form av "21st Century Breakdown" fra deres siste skive med samme navn. Etter at den sangen var over kom litt snakk fra vokalist/gitarist Billie Joe Armstrong hvor han kommanderte at alle skulle reise seg opp og svinge med arma fra side til side og som de nærmest hjernevaska dronene vi var gjorde hver og en som han sa og det var et spektakulært syn å se så mange mennesker gjøre akkurat det samme. Green Day hadde full kontroll over publikum fra første note! Under sangen "Know Your Enemy" kom Billie Joe ut blant publikum og lot en heldig publikummer spille en del av riffet til "Know Your Enemy". Publikummeren fikk stor jubel fra resten av arenaen. Etter flere sanger fra det nyeste albumet kom en av mine personlige favoritter, "Holiday". Resten av settet var en slags guddommelig blanding av nye sanger, gamle sanger og cover medleyer, deriblant "21 Guns", "When I Come Around", "She", "St. Jimmy" og avslutningssangen "Minority". Etter to encores avslutta Green Day med den vanlige avslutningslåta, "Good Riddance (Time Of Your Life)

Green Day leverte en fantastisk konsert opplevelse som jeg sent vil glemme. Stemninga var utrolig, setlista var legendarisk og bandet var i stor form og bø opp til dans og alle de snaut 12.000 frammøte bukket pent og sa "JA!!!". Green Day er et band alle burde se hvis de får muligheten, her handler det ikke om å være fan, her handler det ikke om å like rock. Her handler det om å like livet og ville fylle det med så mye glede som mulig, ta turen til en Green Day konsert og dere vil ikke angre! Dere vil ha et minne for livet!