AMON AMARTH – Bergen – USF Verftet

AMON AMARTH – Bergen – USF Verftet

Denne lørdagskvelden på Verftet var tiden inne for metallfolket til å følge etter "Left Hand Path" til "Twillight of the Thundergod" – svensk dødsmetall kveld med Entombed og Amon Amarth i Bergen ga et minne med død og pine.

Britiske Evile måtte beklageligvis avlyse turen med Amon Amarth etter at deres bassist Mike Alexander døde den 05.10.09 i Luleå i Sverge av lungeemboli. Han ble innlagt på sykehus og døde samme kveld. Mike Alexander ble bare 32 år og etterlot seg en datter og kone. Må han få hvile i fred. Eviles bandmedlemmer var sjokkerte og ute av fatning etter hendelsen og avbrøt resten av turneen. Bandet skulle egentlig presentere deres nye thrash metal langspiller "Infected Nations" med godt materiale som kom ut i september, men for tiden er istedet Evile på utkikk etter ny bassist. 

d5bb0af9dd491ea08ed85dc1199981a9.jpg

Som en av gjestevokalistene på Enslaved under årets HITS festivalen var Lars-Göran Petrov fra Entombed et velkomment gjensyn på Verfet med sitt eget band.

Entombed ga god oppvarming til Amon Amarth og responsen fra publikum var stor.  Bråkete fans fylte salen og det var veldig trangt og varmt inne. Oldschool death metal siden 1987 er bandets merkevare og karene har ikke mistet noen glans av deres kvalitet med alderen. Live var bandet en uforglemmelig opplevelse med masse nakkepine i etterkant. Som gammel fan må jeg bekjenne at Entombed for min del var bedre enn Amon Amarth samme kveld og det var publikumet ikke uenige i, for Entombed-ropene sluttet ikke før bandet kom tilbake med bl.a. "Left Hand Path".

b66969de234c79a0a4b8a6e326adaee8.jpg

Vikingene Amon Amarth kom på scenen kort tid etterpå og fyrte løs, slik at man trodde Tor selv var på stedet med torden og hammer. Bandet fyrte løs med tittelen til siste platen "Twilight of the Thundergod" og var minst like bra som på With Full Force XVI festivalen i sommer, hvor jeg så de sist. Amon Amarth minnet med sangen "Fate of the Nornes" om Mike Alexanders død og publikumet feiret Johan og gjengen til tross den triste hendelsen som om de var i Åsgård personlig med øl og håret istedenfor mjød og svert. Derfor fikk publikumet et vellykket show uten pyroteknikk og et ekstranummer med "Cry of the Black Birds og Persuit of Vikings."

 

www.entombed.org

www.evile.co.uk

www.amonamarth.se

 

Evile_Mike.jpg