TORRIS (She Said Destroy) – Øv på det hodet ikke har lyst til å spille

TORRIS (She Said Destroy) – Øv på det hodet ikke har lyst til å spille

Thor Henrik Ilievsi eller Torris som han kalles, er trommeslager i She Said Destroy, et extreme metal band fra Oslo som er signet på Tabu Recordings. Bandet har gitt ut 2 skiver og har en rekke spillejobber på samvittigheten. Torris begynte å spille trommer i 1992 og anbefaler alle trommeslagere å øve på det hodet ikke har lyst til å spille. Dette intervjuet var på tankestadiet allerede for ett par år siden, men på grunn av uforutsette årsaker, ble det utsatt og utsatt, men nå er det endelig gjort og derfor er det med glede vi kan si: Her er The Blast Beast Series og Torris fra She Said Destroy.
 

SSD_1.jpg

Hva er det som driver deg som trommis? 

Lyden, adrenalinrushet og elleville metalfans. Ingenting er som å sitte bak et trommesett, og føle musikken pumper ut til fulle og gærne metalhuer!

Du spiller i en sjanger der både teknikk og hurtighet er viktige ingredienser sammen med groove. Hva mener du er viktigst av de 3? 

Jeg mener at alle 3 er like viktige på hver sin måte, men hvis jeg måtte velge så må det være groove. Det er helt klart ingrediensen for at musikken skal bli interessant.  Men setter man sammen alle 3 får man et dødelig våpen, som ikke skal køddes med.
 
Hvilken trommeslager har inspirert deg mest opp gjennom årene og hva hadde du sagt til vedkommende om du hadde fått muligheten til å møte denne personen? 

I de første årene som trommeslager, var jeg veldig inspirert av Charlie Benante i Anthrax. Han har en sinnsykt moshy kul måte å spille på. Han har noen kjempetøffe hi-hat grooves. En utrolig undervurdert trommeslager! Hadde det vært noen par trommesett til stede, så hadde jeg nok spurt om en trommejam.

Når du bedriver egenøving, synes du systematisk framgang eller full improvisasjon er best? 

Jeg har et Roland TD20 El-sett hjemme som Jeg øver mye på. Personlig liker jeg best å improvisere. Bare sitte å jamme, og lytte til musikk syntes jeg er veldig viktig. Det hender ofte at jeg sitter og hører lenge, og analyserer riffene før jeg begynner å spille dem. Et riff som går i 4/4 trenger ikke nødvendigvis å bli spilt 4/4 på trommer. Systematisk egenøving er kun for å tighte opp slurvespilling. Det er for så vidt ikke det jeg digger mest, men det må til for å vedlikeholde motoren. Så litt av begge deler.

Har du forresten noen tips eller "kjerneøvelser" som du liker og har gitt deg mye framgang i spillingen din? 

Jeg øver mye trioler og paradiddler med ben og armer. I begynnelsen hjalp det meg veldig mye. når SSD begynte å sette opp tempoet, og teknikken. Spesielt bra til basstrommeøvelser! Øv på det hodet ikke har lyst til å spille.

SSD_Torris_1.jpg

Hva er viktig for deg når man øver inn nye låter/riff med bandet ditt og har du noe spesielt du gjør eller lytter etter? 

Som regel detter det ned noen riff i mail boksen min fra ssd gitaristene. Jeg hører da riffet på ipod til jeg kan nynne riffet. Så blir det øving med gitarist, så fullt band.

Vi har funnet ut at det å samle alle i øvingslokalet, når vi skal lære oss teknisk vanskelige partier bare er bortkastet tid. En ting av gangen.

Hva mener du er de største utfordringene til ekstreme trommiser (eller trommiser generelt) og hva kan man best gjøre for å takle dem? 

Ikke gi opp når man har en dårlig dag. Tren og øv så mye som mulig! Vær godt forberedt før en gigg eller studio innspilling.

Håndledd eller fingre? Hel opp eller ned? Og hvorfor? 

Jeg spiller mest mulig med håndleddet, og hel opp. Det er for å få mest mulig kraft i slagene (VELDIG VIKTIG), men når jeg spiller noe som går Gæli fort på basstrommene så senker jeg helen litt og bruker mer teknikk.

For å kunne bli en såpass god trommeslager som det du er, så må sinnsykt mange treningstimer ha gått med. 
Synes du det er verdt det nå i dag og har du noen gang tenkt tanken på å slutte? 

Tusen takk for det. Alle de svette timene i øvingslokalet har absolutt vært verd det, men man skal jo ikke se bort ifra at man til tider har lyst til å gi opp. Jeg har vært ufattelig drittlei til tider, men etter noen runder med meg selv kommer jeg fram til at dette er ikke noe jeg bare kan kaste bort. Som sagt med så mange timer investert hadde det bare vært dust å gi opp.  Det blir en kamp med deg selv mentalt til tider. Det er klart det hjelper å gi et intervju i ny og ne, for å få opp spirit'n.

Når du spiller under en konsert, er du 100 % konsentrert om det du skal gjøre eller får du med deg noe av stemningen blant publikum? 

Jeg prøver å få med meg mest mulig av konserten når jeg spiller. Hvis jeg begynner å konsentrere meg om hva jeg spiller, så er det stor mulighet for at det går til helvete. Liker best å spille på automatikk, og få med meg stemninga foran på scenen. Ikke tenk bare gjør!

Er det kostbart å bli trommeslager og hva skal til utenom det som kan kjøpes for penger for å bli en habil og god trommis innen extreme metal? 

Når jeg begynte å spille trommer i 1992, skaffet jeg meg et pearl trommesett til 1200 kr. Utrolig nok så fulgte dette trofaste trommesettet meg i nesten 11 år før jeg bestemte meg for å kjøpe noe nytt. Det ble da et litt dyrere sett. Man må vel kjøre noen skrap før man kan skaffe seg Mercedes.

SSD_Torris_3.jpg

Også litt om utstyr: 
 
Hvilken type skarptype og konfigurasjon liker du best? 12", 13" eller 14"? Og type? Tre, Stål, Messing eller Bronse?
 

Nå for tiden bruker jeg en Sonor custom designer Maple 12"x5" skarp, som jeg er utrolig fornøyd med. I studio brukte jeg en Tama imerialstar 14"x6,5 stål skarp. Jeg kan dessverre ikke si hva jeg liker best. Lydmessig tight, varm og massiv.
 
Hvilken type pedal[er] bruker du? 
Og hvilke "settings" har du funnet ut er best for deg?

Jeg bruker for tiden Axis LONGBOARDS A DOUBLE (A-L2) med DW Felt Beater og e-kits triggere. Jeg har snudd klubbene sånn at plasten treffer trommeskinnet. Dw klubbene er 45 grader fra basstromma. Spring spenning løs.

Som alltid er vår avslutning at du skal få lov til å velge nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det

Valget lander da på David Husvik. Mest kjent ifra bandet Extol. Spiller også i band som Absurd2, Twisted Into Form og Secret Sea samt Aperture. Han er en utrolig flink progtrommis som har noen helt rå brekk og takter.

Takk for intervjuet, og til alle som digger SSD og leser dette!


Sjekk ut linker som:

http://torris.biz/,
www.myspace.com/ssdband,

SSD BILDER

VIDEO:

SSD Hovefestivalen 2007,
Øving