SULPHUR & THE SICKENING – Bergen – Garage

SULPHUR & THE SICKENING – Bergen – Garage

Det var en gang…
Kjeppen av sekken kunne ha vært mottoet til denne konserten. Beinhard ekstremmetall med trommeslagere av den tøffeste sorten var ikke et brødrene-Grimm-eventyr på Garage – nei, det var brutal realitet som ikke finnes i bokform med The Sickening og Sulphur.

the_sickening.jpg

Death metal bandet The Sickening har holdt på siden 2003, den gang som et prosjekt av Markspist (Slagmark) & Beist (Slagmark/ ex-Blood Red Throne). Med masse tid og innsats utviklet dette prosjektet seg til et eget band. I 2007 var line-upen komplett med mordervokalisten Stjernestøv og bassisten Neeraj (ex-Slagmark) som forlot bandet igjen på grunn av studier. Nå jobber bandet med session-bassisten Olve (ex-Slagmark og Sodomy Club).

Man kunne forventet et helt nytt musikkeventyr med alt annet enn krystallklare Stjernestøv-toner og Tingeling-bjeller av The Sickening, for de leverte en feit opptakt til kvelden og var mye bedre enn på Piggtråd-festivalen i fjor som ikke minst skyldes mye bedre lyd. Opptredenen deres var perfekt i brutalitet, rytme og growling som seg hør og bør til et slik band, selv om det var lite publikumet der. Dødsmetall sjangeren er dessverre ikke så bredt utviklet blant norske band og fans enda, men med band som The Sickening kan Norge konkurrere med svensk death metal i alle fall. Den som har ikke sett eller hørt noe av The Sickening bør få seg en lytteprøve med inspirasjon av Cannibal Corpse og Morbid Angel.

I september 2007 kom deres første demo ut med navnet "Soiled Rotten" og i nær framtid kan vi glede oss til deres debutplate "Death Deavastation Decay" som inneholder 11 låter og slippes av Xtreem Music.

sulphur2.jpg

Sulphur, hjemmehørende i Bergen, fylte salen med mer tilhengere enn The Sickening og det er lett å se at de trives i Bergen. I nærmere ti år har Sulphur eksistert med forskjellige bandmedlemmer og rett før innspilling av deres siste album, måtte de igjen begynne søket etter nye musikere. Bare Øyvind Madsen (gitar) og Thomas Skinlo Høyven var igjen. I 2007 kom guttene med sin første skive" Cursed Madness" med Eivind Huse (Vulture Industries, ex-Syrach) som ny gitarist og etter hvert fulgt av trommisen Erik Heggarnes (ex-Aeternus, ex Gorgoroth) and Vegard Hovland (Carmina Obscura) på bassen.

Sulphur leverte etter en lang pause en jævlig bra konsert i full fart og hadde publikum i sitt grep under hele konserten. En hårristende mengde, både oppe på scenen og i publikum, ga meg en stor overraskelse og en lydatmosfære fra helvete som jeg måtte være med på.

Konserten med begge band var virkelig et ekstremmetallisk eventyr som varte alt for kort og omtrent alle som hadde tatt turen fikk en uforglemmelig konsertopplevelse.

Sulphur slipper sin nye plate som kalles "Thorns in Existence" på Dark Essence Records den 09.11.09.

 

www.myspace.com/thesickeningdeathmetal

www.myspace.com/sulphur666

www.sulphur.no