WASP – Haugesund – Byscenen

WASP – Haugesund – Byscenen

W.A.S.P. har nettopp sluppet ut det nye albumet "Babylon" og sprer for tiden det musikaliske budskapet rundt kloden. Torsdag var dommedagen endelig kommet og ventetiden for å se de live igjen var over på Byscenen i Haugesund. W.A.S.P. fikk en velkomst som om de apokalyptiske rytterne selv var på veien. Blackie Lawless hadde nesten så mange læresveiner til stede som var under Karmøygeddon i år og alle lengtet etter deres martyr.

Med makeupen på plass og instrumentene i hånden åpnet W.A.S.P. med "Mephisto Waltz" og fulgte opp i full fart med "On Your Knees". Denne gangen måtte Blackies mikrofon "Elvis" utrolig nok bli hjemme, men som showelement viste bandet gamle videos på filmlerret til de låtene som de spilte samtidig. "The Real Me" fra The Who, et band som inspirerte Blackie Lawless helt fra begynnelsen, skulle ikke mangle i setlisten. "L.O.V.E. Machine" fra 1984 begeistret fansen med en gang og stemningen i salen ble høylytt og samstemt.

wasp_1_resize.jpg

Rockegudene W.A.S.P. fortsatte med nytt materiale fra den nye skiven "Babylon". "Crazy" og apokalypse-låten "Babylon`s Burning" var live liksom kanonbra som på platen og de fleste kunne også synge med teksten. Atmosfæren skjøt helt til himmels med noen klassikere til og gjengen kunne vise sin sceneerfaring fra mange år med "Hellion", "Wild Child" og "I Don`t Need No Doctor"."

Neste låtrunde fra "The Crimson Idol" blir innledet med riffene og refrenget fra sangen "The Idol" og Blackie Lawless og hans apostler Doug Blair (gitar), Mike Duda (bass) og Mike Dupke (trommer) åpnet musikkhimmelen med "Arena Of Pleasure", fulgt av "Chainsaw Charlie" og det musikalske mesterverket "The Idol". Blackie Lawless var liksom idolisk på scenen som sitt alter ego Jonathan Aron Steel i sangen og sammenliknet med konsertene på albumsjubileum i 2007 gikk musikken likeså dyp i sjelen som for to år siden.
"The Headless Children" fra 1989 var neste låt og en tekstlinje i denne sangen ga ideen til noe materiale til Babylon. I flere intervjuer åpenbarte Blackie at han hadde tanker om apokalypsen, da han skrev "The Headless Children"og denne sangen la grunnstein til "Babylon´s Burning".

 

"Take Me Up" og "I Wanna Be Somebody" var kveldens høydepunkter før W.A.S.P. skulle forlate scenen. Det kunne ses fra nærheten, at Blackie ba en bønn før han gikk av gårde.
Men hva skulle være W.A.S.P. uten ekstranummer og koret fra salen stampet på gulvet og skrek etter W.A.S.P. og den himmelske metallkvelden skulle ikke enda gå til Helvete. Med "Heaven`s Hung In Black" leverte bandet en knallåt som fikk enda mer reaksjon fra publikumet og tok hele tilhengerskaren med i magien. Helt til slutt ble det mer rock igjen med "Blind in Texas" og det var en vellykket avslutning på hele konserten.
A.M.E.N.

Setlist:

1. Mephisto Waltz
2. On Your Knees
3. The Real Me (The Who cover)
4. L.O.V.E. Machine
5. Crazy
6. Babylon`s Burning
7. Hellion
8. Wild Child
9. I Don`t Need No Doctor (Humble Pie cover)

10. The Idol (Intro/Refrain)
11. Arena Of Pleasure
12. Chainsaw Charlie
13. The Idol
14. The Headless Children
15. Take Me Up
16. I Wanna Be Somebody
17. Heaven`s Hung In Black
18. I'm Blind In Texas

www.waspnation.com