TÅRNÅSENFESTIVALEN 2009

TÅRNÅSENFESTIVALEN 2009

Tårnåsenfestivalen

19. til 21. november

Tårnåsenfritidssenter/Tårnåsen skole Gjallarveien

 

Fra torsdag 19. til lørdag 21. november ristes kjelleren og løftes taket på Tårnåsen fritidssenter! Våre lokale band er med, vi kan nevne Krønsj, Klaustrofobi og Obliteration, men også i år er det booket inn flere større artister. Blant de store i år kommer Gatas Parlament, Fence, Infidels forever, the Dirty Callahans, Freddy and the Casuals og Bankmenn.

 

I år varer festivalen tre dager, og som vanlig har vi to scener som kjører konserter parallelt, hovedscenen oppe i gymsalen og KUMF-scenen nede («kumf» står for Kolbotn Underground Music Forum). Årets festival starter på torsdag med juniorband og andre lokale band som Blo Næsty og Necrobiosis fra Vassbonn og Fargeblind fra Tårnåsen, dessuten kommer Finstad Bad Boys fra Ski som har spilt i Oslo Spektrum på Melodi Grand Prix Junior. Mange gleder seg også til Fence som nylig har sluppet plate og spilt på Tårnåsen en rekke ganger før.

Fredagen står i rockens og metallens tegn. De lokale death metal heltene fra plateaktuelle Obliteration kommer, det gjør også Krønsj, Canoon, Repellent, Infidels Forever og The Dirty Callahans. I tillegg spiller også Shoot the breeze, som har selveste Ronnie le Tekrø som produsent. På KUMF-scenen denne kvelden står Cronosphere fra Follo, While You Slept fra Oslo, The Hausfraus fra Tårnåsen og Ås, Good Morning Beautiful fra Oslo og Most Wanted fra Flåtestad.

Lørdagen blir på hovedscenen en kveld i hiphopens navn, blant annet kommer de allerede nevnte Klaustrofobi som vant fjorårets Bandkamp, McP og Folk fra Tårnåsen, Endless fra Nesodden, Freddy and the Casuals, Yorhymes og Omar, Bankmenn fra Asker og sist men ikke minst bok-aktuelle Gatas Parlament som i år blir det desidert største trekkplasteret. Gatas Parlament er en av pionerene innenfor norsk hiphop og har holdt det gående i over 15 år. På KUMF-scenen i kjelleren blir det et hardere show denne kvelden, her spiller både Høygir fra Kråkstad, Lucky Malice fra Halden, Maddox fra Flåtestad, Cruelty fra Sofiemyr og Until Your Last Hour fra Horten.

Fortsatt står festivalen som en av de større rusfrie festivalene for ungdom på landsbasis. Det er som sagt rusfritt og åpent for alle. Tårnåsenfestivalen er ungdommenes festival, og det er med en stor takk til ungdommene vi nå har festival for 7. gang. Ungdommene er med på å bestemme hvilke band og artister som skal bookes og de står for mye av arbeidet både i forkant og på selve festivalen. Publikum består stort sett av musikkinteressert ungdom fra kommunen, men det kommer også ungdommer fra både Oslo, Follo og hele Østlandsområdet.

Som fritidsklubb er vi avhengig av støtte også utenfor kommunen når vi arrangerer noe som er så stort, blant annet Frifond, foreldre som sponser, dugnadsarbeid og frivillig arbeidskraft. Vi er også avhengige av inntekter av billettsalg for å dekke utgiftene til festivalen. Heldigvis står ungdommer og frivillige voksne i kø for å hjelpe til og bidra.

Spillelister:

Torsdag 19. november
Dørene åpner kl 1730

kumf scenen(nede)

Fence
Finstad bad boys
Blo Næsty
Lill n Big Hamse
BSG
Fargeblind
Necrobiosis

Fredag 20. november
Dørene åpner kl 1900

Hovedscenen(gymsalen)

Krønsj
Obliteration
The Dirty Callahans
Infidels Forever
Canoon
Shoot The Breeze
Repellent

Kumf scenen(nede)

Hausfraus
While You Slept
Chronosphere
Good Morning Beautiful
Most Wanted

Lørdag 21 november
Dørene åpner kl 1800

Hoved scenen(gymsalen)

Gatas Parlament
Klaustrofobi
Bankmenn
Freddy & Casuals
YoRhymes & OmaR
Endless
Mc P og Folk

Kumfscenen(nede)

Høygir
Lucky Malice
Cruelty
Until Your Last Hour
Maddox

Priser:festivalpass 100,-v/forhåndskjøp (150,- i døra)
Dagspass 100,-(30,- rabattidøratilmedlavetfritidssenterioppegård)
Torsdag 10,-

RUSFRITT OG FRI ALDER