FRACTURE – Trondheim – Fru Lundgreen

FRACTURE – Trondheim – Fru Lundgreen

Konserten med Fracture og The Maladronia Institute på Fru Lundgreen denne lørdagskvelden ble en riktig så koselig og hyggelig aften. Kontrastene er store for man hadde så vidt svelget unna den storslagne men noe skuffende konserten med Gåte i teltet i Dødens Dal sammen med 6000 tilskuere, og nå befant man seg nede i kjelleren på Fru Lundgreen sammen med knapt 50. Sjansene for at man traff kjentfolk her var betydelig større enn oppe i teltet, selv om det ikke var matematisk sannsynlig. Men sånn er det og sånn ble det. Dessuten er det mer intimt på Fru Lundgreen og når i tillegg banda leverer sine saker som det både The Maladronia Institute og Fracture gjorde, jo da blir det hyggelig å være på konsert.

Det var Zone som inviterte til en av sine Metal Night Live igjen og denne gangen i sitt nye "hjem" på Fru Lundgreen. Musikalsk fikk vi først servert prog fra The Maladronia Institute, og det var med glede jeg oppdaget at dette var et band som spilte teknisk god progmetal med en god vokal. Låtene var varierte og gutta spilte knallbra. De fikk humøret på alle i lokalet til å stige mange hakk og det ble riktig så trivelig å være nede i kjelleren hos den gamle rocka tanta. Prog band har en tendens til å bli for kjedelige greier for meg, men The Maladronia Institute klarte å holde på interessen min gjennom hele konserten og det skal de jaggu meg ha pluss for, for det er det ikke mange prog band som klarer. Stor takk til dem for en flott konsert.

Så ble det en liten pause og mens man gjorde seg klar til sin andre konsert noensinne med Fracture, fikk man trukket litt frisk luft via et par prinser og mens jeg ventet, gikk tankene tilbake til første gangen jeg så dem (under Wacken Metal Battle finalen på Blæst i 2007 blir det vel) og oppstyret som ble i etterkant da en fans tok på seg rollen for å henge ut alle som ikke likte bandet eller som skrev noe feil om dem. Jeg ble da hengt ut og det ble sett fra mitt synspunkt helt feil, siden jeg ikke på noen måte slaktet bandet eller skrev at de var dårlige. Det var bare det at jeg mente at det var andre band i den finalen som var bedre, og det var utvilsomt juryen jeg slaktet, og ingen andre. Nå ble dette ordnet opp mellom bandet og undertegnede og jeg håper at slikt ikke gjentar seg, uansett om bandet gjør en god jobb eller ikke. Sånn, og nok om det.

Fracture fikk gleden av å ta over scenen etter The Maladronia Project og sånn sett hadde de en lett jobb med å få i gang publikum. Mengden folk hadde økt på også og disse var allerede i gått gjenge og dette ble ganske enkelt en festkonsert. Fracture spilte knallbra og beviste nok en gang at de er blant eliten i Norge år det gjelder power metal/heavy metal band. Denne settingen passet dem dessuten mye bedre enn den gangen på Blæst da man så på dem med argusøyne og prøvde å finne noe å sette fingeren på eller noe særskilt bra som skilte dem ut fra mengden. Her og nå var det fest og der passer Fracture og deres type metal perfekt inn. Bandet strålte om kapp med resten av folket i kjelleren og det ble løsere og løsere stemning der nede. Jeg har liten kjennskap til låtene til Fracture, men hva gjør vel det så lenge de serveres på denne måten.

Det var flere fjes som dukket opp under konserten som man lokaliserte oppe i teltet i Dødens Dal under Gåte, og det var stor enighet blant oss alle at dette var mye mer moro. Takk til banda, arrangøren Zone og den alltid hyggelige betjeningen nede på Fru Lundgreen. Dere reddet denne kvelden og gjorde den til en av mange koselige konsertkvelden man husker fra Fru Lundgreen.