BYFROST + KARAOKE FROM HELL – Bergen – Garage

BYFROST + KARAOKE FROM HELL – Bergen – Garage

Frost og sol i byen Bergen – noe folk klager over været, andre varmer byen opp med metalltoner. Metallhelgen på Garage startet opp med Byfrost og Karaoke from Hell på torsdagen før Dark Essence Metal Festivalen ble innledet.

Bergensbandet Byfrost fikk beskjed om å spille på Garage en dag før Karaoke from Hell stod på liveprogrammet i kjelleren. Byfrost har bestått omtrent i to år og har fått mer og mer oppmerksomhet. Bandet ble grunnlagt av vokalist/gitarist HeavyHarms og nåværende bassist R.I.P.meister en kalt vindig natt i 2007 som ga det frostige navnet til bandet. Etter noen utskiftninger i line-upen kom Alkolust inn i bandet som er bl.a. kjent som trommis i Hellish Outcast. I 2008 publiserte Byfrost sin første mini-CD "Byfrostmetal" med fire låter som fikk veldig gode kritikker over hele verden. Den bykalde trioen spilte noen konserter i Norge og var også på Europatur med doom bandet Syrach.

byfrost_2.jpg

I sommer var Byfrost opptatt med å skrive nye sanger og tok nye frostige melodier opp til deres debut langspiller "Black Earth" i Conclave/Earache Studios, med Herbrand Larsen (Enslaved) og Bjørnar E. Nilsen (Vulture Industries). "Black Earth" skal slippes i løpet av høsten og har som godbit gitarlegenden Icedale (Audrey Horn, Enslaved, I, Ov Hell) med på sporet.

Byfrost var første band på konserten og presenterte en metallkraftig blanding av mørke toner, teknisk perfekte innpregende gitarmelodier og en rytme som kunne slippe løs en snølavine fra fjellet. Bandet spilte de tre låtene fra tidligere nevnte mini-EP med iskaldt presisjon både instrumentelt og vokalisk. HeavyHarms stemme og gitarevne ga visst noen gåsehud i nakken.
Bassist R.I.P.meister og trommeslager Alkolust ga et vellykket tung-rytmisk samspill med frontmannen. Publikumet fikk en foresmak til debut-CDen med stykkene "Evil Arise, Horns To The Sky, Desire" og album-tittelen "Black Earth". Black Earth release konserten blir mest sannsynligvis 09.01.10 på Garage.

Siden kveldskonserten var planlagt som karaokeprogram kom Byfrost med en gammel cover-låt fra Isengard. Med R.I.P.meister denne gangen på mikken ga de med "Vinterskygge" en god forestilling. Med frost i byen ute og Byfrost i Garage inne var det et kult høstspetakkel før trommisen Alkolust skulle fortsette med Karaoke from Hell.

Karaoke from Hell – Metall-karaokekveld var det nå à la sing din favorittsang med et liveband på scenen og prøv deg som rockestjerne. Siden mai 2007 har dette bandet eksistert i Norge nå og Karaoke from Hell hadde tidligere noen kjendiser på scenen bl.a. fra Madder Mortem, Immortal, Battalion, Keep of Kalessin, Turbonegro, Gothminister, Magenta, Mayhem og Skitliv.

Denne gangen med Eirik Ulvo Langnes på gitaren og Anders Odden på bassen manglet bandet bare en frivillig synger. Noen amatørvokalister prøvde seg på mikrofonen og hadde mer eller mindre suksess med stemmen, og publikumet hadde det i hvert fall gøy og fikk pure undertainment. Noen kandidater kunne bevise et veldig godt sangtalent, mens andre fikk bevist det motsatte.

karaoke_1.jpg

Noen topp innslag var særlig med kandidaten som sang "Ace of Spades" (Motörhead) som en eneste stemningskanon. En annen deltaker serverte en veldig morsom og vellykket black metal versjon av "The Number of the Beast"(Iron Maiden). Kvinnelig rock med en veldig god stemme ga en jente med en nesten perfekt utgivelse av "Sweet Child of Mine" (Guns ´n´ Roses) med treffsikrere toner. Mer spennende og høy på scenen ble det med et cover fra "Harley Davidson" (TNT). Nok en gang på mikken avsluttet HeavyHarms med "Paranoid" (Black Sabbath) og R.I.P.meister med "Breaking the Law" (Judas Priest) en konsert med masse underholdningsverdi og noen hobbyvokalister som hadde potensial til å bli rockestjerne. Karaoke from Hell har også et album ute som var på plass nr.1 på VG-listen i fjor.

www.myspace.com/byfrostmetal

www.myspace.com/karaokefromhellnorway