HITS 09 – Dag 2 – Bergen, Garage

HITS 09 – Dag 2 – Bergen, Garage

Med Faustcoven, Portrait, Wolf, Negura Bunget og Necrophobic på plakaten begynte man allerede tidlig på morgenen å glede seg til dag 2 under årets Hits. Necrophobic var helt klart det bandet man gledet seg mest til å se, men også et gjensyn med rumenske Negura Bunget var noe jeg så fram til. Tidenes første konsert med Faustcoven i tillegg til Portrait og Wolf kunne også bli noen øyeblikk til erindring og klokka kunne rett og slett ikke gå raskt nok. Jeg kjente at jeg nå trengte en flott festivalkveld og at den muligens ville komme denne kvelden. Etter å ha tynt ned en liter sjokomelk og tilhørende mat, var kroppen så godt som ny igjen og festen kunne begynne.

86f11e7dbde0dd329ecef93135751cda.jpg

Med alkoholnivået noe lavere enn hva tilfellet var kvelden før, fikk jeg oppleve en knallgod åpning av kvelden med Faustcoven. Energisk og treg black metal der de aller tregeste partiene var best. Fortsatt ikke det smellet jeg hadde håpet på, men denne gangen funket det bedre.

81521e77f59ca54a0c6d18baad3bb7e2.jpg

Svenske Portrait dro en haug med folk og det var liten tvil om at de hadde mange fans. Ok rask heavy metal med noen enda raskere partier. Ikke helt speed metal, bare nesten og det traff meg ikke helt i hjerteroten.

568336effa90cc39a5601071892b0a1f.jpg

Wolf traff meg bedre med sin straight forward heavy metal og det var moro å se at også denne typen band slår an på en typisk extreme metal festival.

41910e4dce82916c22245ea62876d117.jpg

Negura Bunget har man sett før og det er alltid en glede. De klarer å skape en stemning under sine konserter som få andre klarer. Jeg sliter litt med den til tider meget fremtredende synthen som mange østeuropeiske black metal band ofte har, men lar meg heller imponere av en av scenens tøffeste vokaler.

04b9777651fef8b29fce3b8dcf7c87e8.jpg

Kveldens headlinere var Necrophobic, en av undergrunnsscenens veteraner og et band som tviholder på old school måten å spille death metal på. En skikkelig flott konsert der det mest skuffende var at folket ikke kjente sin besøkelsestid.

 

 

Full omtale kommer i etterkant av festivalen.
For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri.