HITS 09 – Dag 3 – Bergen, Garage

HITS 09 – Dag 3 – Bergen, Garage

HITS_banner_sneakpeak_09.jpg

Torsdagen var den første dagen som ble utsolgt, også i år. Det er noe spesielt med torsdagen under HITS og de klarer alltid å snekre sammen en line up som overgår det meste når det gjelder klubbkonserter. Denne gangen hadde de gått ut med de 4 bandene Behexen, Necros Christos, Koldbrann og Nifelheim. I tillegg gjorde de det klart da programmet ble sluppet at det var en surprise act som ville komme til. Merkelig nok har ikke dette lekket ut og de har klart å holde det hemmelig. Dermed måtte man holde seg på pinebenken i noen timer til før man fikk vite hvem dette var.

Under en riktig så informativ og koselig tilstelning på Hansa kom dessverre avlysningen av Archgoat og i tillegg hadde noen observert et band i Bergen by som ikke stod i line upen fra før av og dermed begynte en frenetisk SMS virksomhet i byen. Det tok ikke lange tiden før dette bandets identitet ble spredd, men på grunn av at det var satt ut en del andre usanne rykter på forhånd, var det ikke mange som trodde på dette ryktet. Dette skule derimot vise seg å stemme, men mange visste faktisk ikke om hvem som var denne overraskelsen før de ble annonsert på scenen kl 23:10. Men før dette skjedde skulle man få oppleve en flott kveld med mye god metal.

Finske Behexen hadde æren av å åpne denne tredje kvelden og dette er black metal som trekker mye folk og som jeg kan like i små doser. Den dosen Behexen ga oss her var akkurat passe.

NecrosChristos_1.jpg

Deretter var det kultbandet Necros Christos sin tur og nå var det bortimot fullt nede i kjelleren. Imponerte vel ikke alle etter at forventningene var skrudd helt i været, men ga oss en knallbra konsert der jeg personlig likte de roligere litt Obituariske partiene.

Koldbrann_1.jpg

Så var det tid for Koldbrann og her har jeg kun skrevet ett ord i notatene mine og det var Sinnamannevond. Mannevond var sint og skrek ut sin frustrasjon til publikum, og det var vel fortjent, da det var nesten helt dødt i salen. Jeg vet ikke hvorfor det var dødt, men personlig synes jeg Koldbrann anno august 2009 låter veldig bra live.

Sodom_2.jpg

Så var det Surprise acten da. Sodom spilte for andre gang nede i kjelleren på Garage og de åpnet med "Ace of Spades", og dermed var partyet startet. En heidundrendes fest var i gang og den sluttet ikke før Nifelheim gikk av scenen drøye 2 timer senere. Et noe spesielt set der den største overraskelsen var at "Ausgebombt" ikke ble spilt. Party !!!!!!

Det var nå så varmt nede på Garage at jeg begynte å tenke tilbake på den kvelden i 2003 da Enslaved hadde samme spot. Den gang all væske rant ut av kroppen like fort som du inntok den. Det hjalp heller ikke at vi i et forsøk på å få sett hele greia, klatret opp på en forhøyning og kom tettere opp under taket, der varmen var enda verre. Men likevel var det ingenting som skulle få ødelegge for denne festen.

Nifelheim_1.jpg

Nifelheim avsluttet som sagt kvelden og de fortsatte likegodt som Sodom avsluttet og dermed ble det en enorm opplevelse å få være nede på Garage denne tredje kvelden av HITS 2009. Jeg husker gigen på Verftet synes helt klart at de passet bedre nede på klubbscenen på Garage enn på den store scenen på Verftet. Uansett et party til erindring.

 

Alle foto tatt av Andreas Starke

Full omtale vil komme i løpet av de nærmeste dagene.