HITS 09 – Dag 4 – Bergen, Verftet

HITS 09 – Dag 4 – Bergen, Verftet

Så skulle hele festivalen flyttes over til Verftet der She Said Destroy, Absu, Cynic, Candlemass, Voivod og et noe utvidet Enslaved stod på plakaten. Men før vi beveget oss over til Verftet, fikk man gleden av å høre gjennom den kommende skiva til Gorgoroth både en og to ganger oppe på Garage. En liten smakebit av den akustiske konserten med Cynic, som var en gave fra Season of Mist til HITS i forbindelse med 10 års jubileet, tok man også seg tid til før mat ble inntatt og kursen satt mot Verftet.

2a571289b2e00e38c123bace78dafbe8.jpg

She Said Destroy hadde med seg en kvinnelig danser på scenen og det ga konserten en noe merkelig effekt som fikk delte meninger fra publikum. De spilte bra, men lyden var en smule grøtete dess lengre bak man kom i lokalet. Uansett hvor du imidlertid befant det, så ble alt uansett inntullet i en forferdelig røyk. En dårlig start på dagen, noe bandet ikke skal lastes for.

7b27dec514e5de322c59dadd4fe55967.jpg

Absu var et av de bandene som man hadde sett mest fram til, men her skulle lydmannen virkelig slå på stortromma. Maken til inkompetent skruing av lyd skal man lete lenge etter. Selve konserten var knakende god, men hva hjelper det når trommer, gitar, bass og vokal skrus i alle retninger. Det var nesten så man skulle bedt om pengene tilbake fra personen bak fadesen.

9381b3ef7173d457e053462a6d91d45f.jpg

Deretter var det Cynic som skulle vise seg fram for publikum i Bergen. Det funket til tider ganske bra, men her var det mye som manglet. Lyden var litt under pari her også, og det hjelper ikke et teknisk progressivt death metal band som ikke leverer 100 %.

e5fe6a6fbdc9f9b7cae2e7545cfd9bdd.jpg

Men så skulle lyden sitte. Candlemass imponerte virkelig under en konsert undertegnede hadde null forventninger til. Robert Lowe har endelig begynt å finne fram til sin rolle i Candlemass, og selv om han fortsatt trenger litt lyrisk hjelp i papirform, begynner bandet igjen se ut som det gode livebandet de er.

d5ee59d9f8a8ce93915a10157b976ab7.jpg

Voivod har man hørt litt av hvert om etter comebacket, men faen så kult det er å høre de gode gamle låtene live. Funket ikke helt topp i de raskeste partiene. De trenger mer tid sammen for å spille sammen som et band også der.

d8ce96ee8a4071e24408619d32cafad1.jpg

Enslaved overbeviste i en til de grader vellykket konsert. Både "Hordanes Land" EP-en live med Trym og Samoth, Attila og Nocturno Culto live sammen med bandet var kult, men høydepunktet for min del var helt klart "Left Hand Path" der Entombed vokalist Lars Göran Petrov var gjestevokalist. Nesten bedre versjon enn hva Entombed selv klarer å levere, noe som vel bare beviser at Entombed er blant de beste uansett.

 

 

Full omtale kommer i etterkant av festivalen.