DEAD TROOPER – Fullt trøkk fra ende til annen

DEAD TROOPER – Fullt trøkk fra ende til annen

Dead Trooper teamer opp med Pantheon I og drar på norgesturne i September/ Oktober, og i den forbindelse  benytter vi anledningen til å ta en prat med bandet om fortid, nåtid og framtid for Dead Trooper. Her har alle bandmedlemmene vært med og bidratt og svarene er merket med navn på medlem. For ordens skyld…Kometkameratene bør alle dedikerte metalheads ha et forhold til…

DeadTrooper_3.jpg

Før vi snakker om framtiden… la oss høre litt historikk. Når og hvorfor startet Dead Trooper opp?

MORTEN: Halla Sigve! Dead Trooper ble starta i 2002, etter mye om og men i campen. Birger og jeg hadde spilt sammen i 5 år allerede, vi hadde (og har fortsatt) en grenseløs entusiasme, og vi to har alltid jobbet hardt for å finne vår egen sound. Vi spilte under mange forskjellige navn, og med mange forskjellige folk, men følte aldri at vi traff så godt som vi hadde potensiale til. Høsten 2002 fikk vi tak i Andreas Paulsen, som foruten dødsbra bassing og vræling bidro med å sette spørsmåltegn ved vår daværende trommis, som ikke leverte varene. Vi begynte da å lete etter en ny skinnbanker, og fant ganske fort Are Sorknes. Han kompletterte besetningen, og vi fant ut, samtidig som vi lette etter et nytt bandnavn, at dette ikke bare skulle være fortsettelsen av det gamle bandet, men at vi var blitt så mye tightere og aggressive at vi hadde muligheten til å se på dette som en helt ny kanal til å pøse ut vår egen, originale metall. Nytt band, nytt navn : Dead Trooper.

Hvem er dere og hva gjør de forskjellige i bandet?

TOR: Vi er en broket forsamling individer som behersker i forskjellig grad ymse instrumentelle og vokale uttrykk. I lekmannstermer kan man si at Morten synger og spiller gitar, Birger spiller gitar og synger, Tor spiller bass og lager vokal støy og Bokn spiller trommer.

Er sammensetningen nå lik den originale?

BIRGER: Nei, vi har hatt våre medlemsskifter opp igjennom årene. Noen har ikke hatt tid og den dedikasjonen som Dead Trooper krever, andre har sluttet av andre grunner. Men med Tor og Bokn på laget har vi nok den beste besetningen som vi noen gang har hatt! Gutta kan spille som faen og er bra folk å elte med 😀

Navnet Dead Trooper… fortell…

MORTEN: Navnet kommer fra The Trooper, den låta av Iron Maiden. Det gikk mye i Maiden på den tida, og Trooper er et ord som klinger bra. Meeeen, dessverre er det et country-band fra Canada som heter det, så vi måtte finne på noe mere. Død passer jo sammen med det meste i metallsammenheng, og slik ble det DEAD Trooper. Ikke verdens originale og dype navn, men det kan sies om så mange andre bandnavn så 😉 Det klinger bra, og det holder for oss!

DeadTrooper_2.JPG

Musikken deres.. beskriv den for oss.

BOKN: Musikken vår er en fin blanding av thrashmetal og deathmetal. Alt fra fine passasjer til ekstreme partier med hissig dobbelpedal og gitar-riffing!

Innflytelser hentes hvor (musikalske og ikke musikalske hvis noen)?

BOKN: Vi har influenser fra band som Metallica, Slayer, Meshuggah, Dream Theater, Paul Simon, 50 Cent, Testament, Mars Volta, Pain of Salvation. Av andre umusikalske influenser kan vi nevne filmer som alt av Stanley Kubrick og Tim Burton.
TOR: Innflytelser hentes åpenbart fra den musikalske verden og i stor grad fra den tyngre delen av det musikalske spekteret, dog ingen overraskes av at vi har underlige preferanser og finurlige måter å sy inn totalt umetalliske elementer. ELT er vel vår største ikke-musikalske influens.

Hvor ofte øver Dead Trooper, og har dere faste øvinger, eller blir det oppkjøringsøkter fram mot spillinger?

BIRGER: Vi forsøker å øve minst 1 dag i uka med mindre det er før studio, eller konserter/turne. Da kan vi øve opp til 4-5 ganger i uken for å bli så tighte som overhode mulig. Så i ukene som kommer nå frem til turnen er vi mer på øvingslokalet enn vi er hjemme.

Har dere noen utgivelser bak dere?

MORTEN: Vi har spilt inn tre demoer, de to første ble egentlig aldri gitt ut offisiellt, men den siste var 100% Norwegian Thrash Metal. Den kom i 2004 og ble solgt via websida vår (www.deadtrooper.com). I 2005 kom EP'n Spiritual Funeral, som vi fikk massiv positiv tilbakemelding på.

Har dere planer om å utgi noe i nær framtid?

BOKN: Vi har jo et album klart til å bli lagt ut for menigheten, men er desverre ikke meg(Bokn, trommer) som trakterer trommene. Så den dagen vi får platekontrakt skal vi rett i studio og lage et dritfett album! Komme te å bli mega-ELT!

Alle band har et "big moment" … hva er deres så langt?

BIRGER: Europa turnen vi hadde sammen med Susperia i 2005 står som ett "big moment". Vi høstet mange gode erfaringer og fikk mye nye fans nedover kontinentet. Landene vi var innom var Tyskland, Belgia, Sveits, Østerrike, Finland, Sverige. Så det var rett og slett jævlig moro, vi ser veldig frem til å dra på turne igjen.

Har dere noe plateselskap på hånden eller leter dere etter det rette?

TOR: Som i kjærlighetslivet er det forferdelig vanskelig å finne "den rette" og mange tror at det ikke finnes noe slikt. Personlig holder jeg meg til en seriemonogamitet i så måte, men det er strengt tatt en digresjon. Dead Trooper er promiskuøst nok til å se på tilbudene som finnes og bruke den tid og energi som skal til for å finne det beste av mange alternativer.

Poster_DeadTrooper_PantheonI_09.jpg

Turen med Pantheon I… Hvordan kom den i stand?

BIRGER: Jeg spilte en gigg for Pantheon I på en festival i Finland i fjor. Dette var sinnsykt moro, og det var bra folk å reise på tur med. Så jeg foreslo for Live (Chello i PI) om ikke vi skulle prøve å gjøre noe sammen i år. Dette var hun og resten av Pæntis helt med på, så da begynte Alex og booke. Turen er nå i boks og vi gleder oss som faen. Vi kommer forøvrig også til å spille på Blacktober festivalen 2. oktober og På Hjørnet i Kristiansand fredag 25. september, dette blir da uten PI.

Hvor går ferden?

MORTEN: Åtte konserter, vi starter i Hamar 04 september og ender opp på Blacktober-festivalen i Jevnaker 02 oktober.

Detaljer finnes her : www.deadtrooper.com

Hva kan publikum forvente seg fra Dead Trooper på denne turneen?

BIRGER: Fullt trøkk fra ende til annen + mye elt med godt drikke når vi er ferdig med spillingen. Vi kommer til å spille masse nye låter fra skiva som vi nettopp er ferdig med det ligger to nye låter ute på myspace www.myspace.com/deadtroopermetal Guns N' Neurosis + No More Singing. Noen kan kanskje også forvente seg en klem eller flere fra utvalgte bandmedlemmer (hvem dette blir avgjøres ved rævkrok backstage før hver konsert)

Hvilket forhold har dere til kometkameratene?

TOR: Kometkameratene? Jeg har og kommer aldri til å få noen slags relasjoner med himmellegemer.

Når dere er ute og spiller.. full konsentrasjon eller full fest?

MORTEN: Hehe, faen. Jeg drikker aldri før jeg går på scenen, jeg vil være så mye tilstede som mulig, fordi jeg koser meg så sinnsvakt, haha. Dessuten spiller jeg ræva når jeg er full, så det så;). Drekkinga tar jeg igjen etterpå. For de andre kara flyter det både før, under og etter konserten så fest blir det uansett! Stemningen på konsert er rimelig ubeskrivelig fet, så på scena har vi det alltid festlig. Men vi er alltid i godt humør når vi speller uansett, vi tar ikke oss selv veeeldig seriøst, for å si det sånn!

Hva kan vi forvente oss av Dead Trooper i framtiden? Hva er målet deres? Full verdensdominans eller lokale helter?

BIRGER: Målet for den nærmeste fremtiden er å få gitt ut skiva. Når skiva er få kjøpt så blir det full verdensdominans. Vi elsker å spille live og for å få spilt mest mulig må man bevege seg utenfor landegensern. Norge er dessverre litt for lite til at man kan spille konserter hver helg.  

DeadTrooper_1.jpg

Hvor mange Dead Trooper tattiser finnes det? Jeg har sett en i alle fall…

MORTEN: Det finnes to som jeg veit om! Kanskje det er noen fæns som har tatt en i all hemmelighet der ute, ikke veit jeg, men det er jo lov å håpe. Vi blir hvertfall ikke sure hvis noen gjør det, det ville vel snarere blitt sett på som en massiv hyllest fra vår side! Anyway, jeg har en på håndleddet og Birger har en på overarmen. Bokn snakker om at han skal ta en han også, men det blir hans første så jeg tror ikke han tør ennå 😉

Avslutningsvis så må vi vel si lykke til på ferden og vi sees!

DEAD TROOPER: Takk for det, oppfordrer alle til å dra seg opp av sofaen og bli med på elt når vi kommer!!! Sjekk også ut myspace siden vår og bloggen vår for siste sladder.

HAIL!

http://www.myspace.com/deadtroopermetal