HITS 09 – Dag 5 – Bergen, Verftet

HITS 09 – Dag 5 – Bergen, Verftet

5 dager på festival er hardt uansett om du tar den helt ut eller ikke, om du er festivaldeltager eller presse eller om du er med og arrangerer festlighetene, og da lørdagen kom skulle man tro man var helt ferdig. Men formen var bra og man så faktisk fram til de siste 6 konsertene også.

Etter at Archgoat hadde avlyst var man jo litt spent på hva Torgrim kunne trylle fram på såpass kort varsel. Vel, Cor Scorpii ble valget og de steppet rett inn som første band ute, og det vil si rett etter at de var ferdige nede på Garage under Hits for Kidz. Men de klarte det og da var nesten alle fornøyd.

Dagens høydepunkt for meg var Aura Noir pluss at jeg gledet med litt til å se Sarke og Gorgoroth i tillegg til å få sett gamlingene i Pentagram. Taake har alltid vært et bra liveband, men på grunn av at jeg har sett dem en del ganger, var ikke dette noe jeg så veldig mye fram til. Men tror du ikke jeg ble overrasket da gitt?

8cb73d247efa27939a7e824ded57142e.jpg

Noe forsinket grunnet intervjuer, ankom jeg Verftet ca litt etter midten av settet til Cor Scorpii. Ble først og fremst overrasket over trøkket bandet hadde og ikke minst at lyden var knall. En flott positiv åpning på kvelden, som skulle fortsette.

8a0d785cf54600b52eac28a24da1bfb1.jpg

Sarke har ikke helt fått knallgode livereviews fram til nå, men her på Verftet gjorde de seg fortjent til det. Knallbra konsert med gode vokale prestasjoner fra Nocturno Culto, som også har noen merkelige påfunn på scenen som bare understreker at han alltig har gjort som han selv vil.

fbc559a0ca421393e55bf00e15dd3223.jpg

Deretter var det Taake sin tur, og her kom en positiv overraskelse. Taake gjorde en fantastisk gig og hadde massiv fin lyd. Aggresjonen, trøkket og egentlig alt stemte i en konsert som virkelig ble belønnet med godord i etterkant. Denne var jeg glad jeg fikk overvære.

63d8bd2e94525ac45bd5b5746f5961c7.jpg

Så var det Aura Noir sin tur, og under denne gigen var det Jehmod (Bloodthorn) som skulle hamre takten. Han ga bandet et annerledes uttrykk med sin tromming, men allikevel ble dette moro til tusen. Lyden var nå ikke som på de 3 første gigene, og jeg må innrømme at jeg ble fette sur et øyeblikk. Det gikk heldigvis over ganske så raskt.

d1ae2c216bf61e2e0462b37b101ef02d.jpg

Pentagram er ikke min greie, men det var allikevel morsomt å se de godt aldrende herrer levere the gode thing fra scenen. Jeg la merke til at Bobby Liebling ble utnevnt til kveldens mest sexy danser av både to og tre av damene inne på Verftet, så det var kanskje noe i det, hehe.

3b207ff7587f2425f9eed8db022b4fa4.jpg

Gorgoroth avsluttet og her var spenningen stor på hva vi skulle få servert. Synes vel egentlig at skapgreia kunne vært unngått, men ellers ga de oss en skikkelig god Gorgoroth gig av den gamle skolen. Det var toppers å se de gamle gorgorothene Tormentor og Pest igjen på scenen sammen med Infernus, men nå var jeg dønn trett og takket for meg ganske så tidlig. Roy tar over omtalen av denne gigen.

Nå var den tiende utgaven av HITS over og allerede før man rakk å sovne, begynte man å glede seg til neste år. Hva kan de klare å diske opp med da mon tro?

 

Full omtale kommer i etterkant av festivalen.