HITS 09 – Dag 1 – Bergen, Garage

HITS 09 – Dag 1 – Bergen, Garage

Det er siste uka i august og jeg sitter som vanlig og venter på fly til Bergen og årets festivalbegivenhet i vestlandshovedstaden. HITS arrangeres i år for 10. gangen og dette er min 7. tur. I år går festivalen til og med over hele 5 dager der de 3 første foregår på Garage og weekendkonsertene foregår som vanlig borte på Verftet. I alt 27 konserter skal man prøve å få med seg og det er en hel haug med gode undergrunnsband krydret med noen store metalnavn i line upen. Alt lå til rette for nok en uforglemmelig festivalopplevelse og jeg gledet meg nok en gang som en unge.

Tirsdag

Kveldens line up bestod av Krakow, Deride, Hacride, Kvelertak og Sagh.

Personlig var jeg mest spent på hva franske Hacride ville servere oss fra scenen, men jeg var også spent på hvordan Krakow og Kvelertak ville klare seg i dette selskapet. Å få se igjen Deride og Sahg var heller ikke noe jeg gruet meg til, så festivalens første dag så bra ut.

Etter som denne ekstra dagen ble annonsert noe sent i sommer, forventet jeg ikke full brakke under festivalens første dag, med mindre bergenserne bestemte seg for å gjøre noe med det selv.

Krakow-@-Garage250809HITS--.jpg

Det gjorde de ikke. Det var, med enkelte unntak, meget glissent nede på Garage hele kvelden og det til tross for en grei gjeng med band som underholdt. Krakow imponerte kanskje mest med en masse trøkk og tung hard metal av ypperste merke. Ikke helt det smellet jeg hadde håpet et åpningsband ville gi oss, men gutta imponerte mange.

Deride-@-Garage250809HITS--.jpg

Deride gjorde det ikke, da metalcore ikke er min ting og der hadde jeg veldig mange med meg.

Hacride-@-Garage-250809HITS.jpg

Hacride klarte heller ikke imponere meg, og det var noe skuffende. Musikken deres var interessant nok, men vokalen nådde aldri opp til det nivået man hadde håpet på og dermed ble det i stedet litt kjedelig.

Kvelertak hadde folket på sin side og var et av de bandene som trakk flest tilskuere ned foran scenen denne kvelden. Stavangerbandet gjorde en fin figur på en kveld der det var mer folk oppe enn nede på Garage, og det var kanskje noe skuffende.

Sahg-@-Garage260809HITS-200.jpg

Sahg leverte som alltid og jeg lar meg aldri slutte å imponere av dem. Jeg blir aldri noen stor fan av musikken deres hjemme i stua, men på scenen leverer de alltid. En flott avslutning på en noe variabel åpningskveld under årets Hole in the Sky. Det er fortsatt 4 dager igjen og det kan bare gå en vei.

 

 

Full omtale kommer i etterkant av festivalen.
For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri.