DANKO JONES – Trondheim – Samfundet

DANKO JONES – Trondheim – Samfundet

Kvelden startet ganske dårlig, for vi i Eternal-Terror hadde ikke kommet med på lista over de med pressepass, men etter mye aktivitet, telefoner og løping frem og tilbake, var jeg endelig på plass etter nesten en halvtimes venting. Ganske unødvendig, ikke minst når man har mottatt bekreftelse fra Samfundet på at alt var i orden. Håper dette var eneste gangen.
Men, en god Guiness i baren før konserten fikk humøret ført tilbake.

Nøyaktig kl. 22.22 (etter undertegnedes klokke) kom Danko Jones på scenen..
Det var lite snakk..rett på..fullt kjør fra første gitargrep. De kjørte på med 3 låter uten pause. Og publikum var med fra første stund. Jeg kjente rockefoten våkne og tenkte at dette kan bli en fin kveld.

eeec498cc5ef2b32510d2c97edeefbe8.jpg

''How you doin' Troooooooondheim?''
Etter låt nr. 3 var det tid for litt snakking…Danko Jones selv vet nøyaktig hva han skal si,
publikum var helt med..lydnivået steg til nye høyder i Samfundet..
Danko Jones har virkelig attitude..virker litt selvgod men, uten å være kvalmende, mere underholdende.
Mannen kan mere enn å snakke for seg, han kan virkelig både synge og spille gitar. Og med en stødig trommis og en solid bassist sammen med seg, fremstår Danko Jones som et glimrende liveband, og i undertegnedes øyne, er det mye bedre live enn på plate…

Etter pratepausen kjørte de bare på igjen, med den ene knallåten etter den andre, og det gikk lenge til neste pratepause. Det så virkelig ut som publikum storkoste seg, folk både hoppet, sang med og klappet med henda i været..
Noen få idioter var mere opptatt av å kaste ølglass enn å klappe og synge da, men med tanke på hvor mange mennesker som var tilstedet, så er det alltid vanskelig å unngå noen idioter.

Man kan høre at Danko Jones er inspirert av både AC/DC, KISS og nyere musikk men, samtidig så har dem en egen sound som virkelig kommer frem på konserter..
Så kanskje Danko Jones først og fremst er et liveband?

Alt i alt var dette en veldig hyggelig kveld, for Danko Jones leverte varene nok en gang.
Konserten inneholdt alt..underholdning, allsang, klapping og ikke minst mange låter som virkelig rocket Samfundet. Danko Jones leverte en konsert sånn en rockekonsert SKAL være.
Flere band burde lære av dem, og har du enda ikke fått med deg dette bandet live, så anbefaler jeg at du benytter første mulighet når den dukker opp igjen.
Undertegnede er strålende fornøyd og gir Danko Jones en meget sterk 5'er.

 

For flere bilder, sjekk vårt billedgalleri.