CHILDREN OF BODOM – Oslo – Sentrum Scene

CHILDREN OF BODOM – Oslo – Sentrum Scene

Det er litt vanskelig å anmelde følgende band til det fulle da undertegnede var i dialog med George Fischer under store deler av konserten til Diaboli. Det lille jeg fikk med meg var uansett forlokkende fengende, det kicket voldsomt, så mye at jeg faktisk ble svært så nysgjerrig på bandet som definitivt er up and coming. Responsen fra publikum var upåklagelig så oppgaven som oppvarmere for de svært så etablerte Cannibal Corpse og Children of Bodom mestret de bemerkelsesverdig bra. Jeg kommer definitivt til å lete på nettet og grave i historien for å finne mer materiale, for dette var tight, fengende og heavy som metal skal vaere.

George Fisher & co lanserer ny plate i disse dager og da samles naturlig nok troppene for en aldri så liten turne som support for headliner Children of Bodom. I forkant av konserten gjorde undertegnede et intervju med partner in crime Roy Kristensen som kan beskues på www.youtube.com/imhotepno og www.imhotep.no i løpet av våren (her ble stemmebåndene til George utsatt for et 56 minutters intervju hvor det amerikanske objektet var noe hes grunnet en lettere forkjølelse). Dette satte derimot ingen demper på verken svarene eller de vokale utfoldelsene denne kvelden på Sentrum Scene i Oslo. Av alle de undertegnede var i kontakt med var entusiasmen og dedikasjonen overveldende stor blant publikum da de amerikanske kannibalene entret scenen og serverte godbiter helt fra tidligere tider til anno 2009. Det satt heller ikke noen demper på kvelden at bandet leverte klassikere slik som "Hammer Smashed Face" helt på tampen av tildelt tid i en periode hvor salen allerede kokte som H2O på 100 grader. Intet å utsette, dette var alt annet enn en forglemmelig kveld. Dette var fantastisk bra, og jeg er 110 % sikker på at bandet kommer til å levere like godt ,om ikke enda bedre ved neste og beste anledning. Cannibal Corpse er kveldens vinner blant de undertegnede er i kontakt med. Og uten tvil, vinneren hos undertegnede, no doubt. De spilte blant annet "A Skull Full Of Maggots", "I Cum Blood", "Fucked With A Knife". De to låtene fra det nye albumet, tittellåten og "Priests Of Sodom" gjør seg godt blant de øvrige brutalitetene. Og når Corpsegrinder tidligere på kvelden snakket ut om sitt forhold til The Joker (fra The Dark Knight) og så i løpet av konserten sier "Let's put a smile on that face", ja, da er det krydderet som løfter konserten fra perfekt til utenomjordisk, i hvert fall for undertegnende og kollega Kristensen.

Headliner er Children of Bodom som pisker skinnet i en litt mer melodisk og harmonisk tilværelse enn Cannibal Corpse. Det låter selvfølgelig fett og soloene sitter støpt som betong. Problemet blir uansett at musikken virker noe konstruert og forutsigbar i lengden, noe som fører til at nerven og sjelen uteblir for undertegnede. For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke helt hva som appellerer så sterkt med musikken at det akkumulerer med sortkledde på Sentrum Scene denne kvelden. Uansett, min forutinntatte skeptiske holdning tatt i betraktning går publikum bananas fra første takt til siste trommeslag. Samspillet er upåklagelig, og bandet har en teknisk fremførelse som overgår de fleste i sin sjanger. Det blir uansett litt for klinisk og de sliter, etter min mening, med troverdigheten, noe som tydeligvis ikke plager resterende av publikum. Det er liten tvil om at Children of Bodom har et veldig godt fotfeste i norsk metal fauna.

Cannibal Corpse er uansett vinneren, ingen grunn til å krangle om akkurat det.