MIKSHA – Trondheim – Blæst

MIKSHA – Trondheim – Blæst

Ut på tur… ikke lur… eller noe i den duren… Jeg dro til Trondheim og Blæst for å få med meg MIKSHA denne ulykkesfredagen i mars. Fredag 13. Kan jo ikke være noen bra dag å spille på… eller for så vidt å gjøre noe på i det hele tatt…men vi tok sjansen.

MUSTH var første band ut denne kvelden. Village People on speed var det første jeg tenkte når jeg så bandet på scenen… en indianer, en cowboy, en hm.. ja hva skal man kalle ham… støvlettbefengt gladgutt… og trommisen så klart… men ho hoi.. for en energi og for et grep om instrumentene.. det her var gutta som sannsynligvis tilbringer mye tid i øvingslokalet, for å spille det kunne de! Cowboyen var suveren der han sto og downpicket gitaren mens publikum holdt 1,5 meters avstand til scenen… bassisten hoppet og spratt så støvlettene flagret mens han taktfast landet notene der de skulle… trommisen spilte hardt og stødig bak de to andre slik at indianeren kunne hoppe, sprette, sette seg ned, danse rundt og rope, skrike og synge så mye han bare orket… organized noise… veldig bra organisert … å sette sjanger på musikk er ikke alltid så veldig viktig… her er det slik… sjanger eller ikke… MUSTH var bra… veldig bra… Jeg kunne godt tenkt meg å sett disse gutta på en større scene med et levende publikum!

LIKE RATS FROM A SINKING SHIP hadde jeg blitt fortalt at skulle være et meget bra liveband og jeg var ganske så forventningsfull da de startet settet sitt. Min første tanke var… hey.. dette minner om noe jeg har hørt før, noe bra! Full av energi og taktfast rytme hoppet vokalist/keybordist/programerer rundt på scenen gjennom første låt og fikk meg til å forvente store ting. Trommisen var ikke mindre aktiv han heller, og underveis så holdt han takten stødig både stående og sittende… men så kom nedturen(e)… Like Rats hørtes bedre ut i de partiene synth og pc ikke virket eller ikke skulle være med… og da blir det dessverre feil for meg når størsteparten av musikken egentlig er sentrert rundt akkurat dette… energien var upåklagelig… vokalen også… kompet som drev låtene var fulle av lovende parti og trøkk manglet ikke… men hvorfor må man på død og liv drepe så bra musikk med å sette inn lange parti med "suggerende" trege parti… det funker ikke for meg… det er mulig jeg er vanskelig her nå, men 2/3 av musikken til Like Rats var unødvendig og ikke det jeg vil kalle bra… mens 1/3 var suveren… gutter… rendyrk musikken deres… bare et tips…

MIKSHA…. Mine damer og herrer… ikke gå glipp av en MIKSHA konsert dersom de er i deres område… Dette er eksportvare… rett og slett… Miksha har tonet ned litt av det industrielle virrvarret som ligger bak nesten alle låtene, og fremhever nå musikken mye mer og mye bedre (etter min smak) enn hva de har gjort tidligere… samspillet er upåklagelig… tungt, kjapt, fengende, hele veien gjennom… Miksha har et grep om musikken som vitner om et eierforhold til det de holder på med… og dette eierforholdet får vi, publikum, nyte godt av… du kan se at de liker det de spiller, de liker sin egen musikk, og de liker å spille den…  Dette er rett å slett et band som MÅ eksporteres ut i Europa. Musikken er akkurat så full av energi og brutal råskap som den må være uten at den faller ut av sin bås… vokallinjene ligger og venter på å få slå deg i trynet akkurat i det trøkket kommer fra instrumentene… og det funker perfekt! EN liten gjesteopptreden av Thomas Ryjord (Desperado) fikk vi også, etterfulgt av stagediving som endte bedre enn Mira Craig sitt berømte hopp… før ekstralåtene dro bandet av seg skjortene sine, noe som resulterte i at publikum foran scenen (mennene) også dro av seg skjorta, og det dyriske, barbariske instinktet ble vekket til live på en måte som i utgangspunktet burde vært forbeholdt skinheads i en moshpit… men for all del… det funket også på Blæst for Miksha…

Etter tre band som alle holder seg nært inntil hverandre sjangermessig er jeg godt fornøyd… Miksha plate er bestilt, intervju med vokalist Fritz er avtalt, og Stjernestøv rusler god og fornøyd hjem med en siste tanke om kveldens konsert… 2 av 3 er ikke så aller verst uttelling det…  vel blæst!!