STONEGARD – Oslo – Rockefeller

STONEGARD – Oslo – Rockefeller

Kveldens første band Benea Reach var også det mest energiske. De ble ikke møtt av den største folkemengden, men det rant inn med folk hele tiden. Hardt og brutalt i ett halvtimes langt sett, hvor gutta gjorde sitt beste for å vise at de kan sparke ræv, hardt! Da de ikke hadde lange tiden på seg, så ble det ikke mye tid til prat, og det er jo flott at de heller vil spille metal enn å snakke.

4d4008cdd144253fba0a0e4740546d0f.jpg

Fra de energiske ungguttene i Benea Reach gikk turen videre til mannebeina i Sahg. Fra metal-core til seig stoner rock på tungt nivå. Som alle band med litt respekt for seg selv, så hadde Sahg med seg en form for pyro…. Flammekastere! Og alle vet jo at det er tøft! I likhet med Benea Reach så brukte ikke Sahg opp tiden sin med å snakke, så låtene gikk slag i slag, trøkk fra ende til annen.

Konserten ble filmet, så den vil komme på en fremtidig Sahg DVD.

b1ce0af137f949aca92e1fd531fdf4ab.jpg

Det som slo meg mest ved dagens headliner, var at de var så menneskelige.  Man skulle tro at et såpass stort band som Stonegard skulle ha litt mer rockestjernenykker på sin siste konsert, men nei. De var like kule som om de skulle ha spilt for 50 stykker på John Dee. Men de stod på scenen forran ett fullsatt Rockefeller og liret av seg både nytt og gammelt og låter som aldri har blitt spilt live før.

Stonegard har en stor fanskare, både innlands og utlands. Ved siden av meg sto det en gjeng svensker. De kom helt fra Göteborg bare for å se Stonegard, og som ifølge en av dem var det beste som noen gang hadde kommet fra Norge. Og de fikk valuta for pengene. Det var stemning til tusen. Både allsang og mosh-pit fikk Stonegard oppleve, og når de dro Barricades som avslutningslåt for kvelden, tok publikum helt av. Både kropper, ølglass og hyl og skrik føyk vegg-i-mellom. Hvis du var Stonegard fan, men ikke fikk med deg denne konserten, da gikk du glipp av en stor opplevelse. Jeg vil på stå at Norge har mistet ett stort band.

Konserten ble filmet, og kommer på DVD en gang i høst.

3efc4d2db9fef02398781fe2a732606b.jpg
 
For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri