ORPHEUS – Trondheim – Fru Lundgreen

ORPHEUS – Trondheim – Fru Lundgreen

I utgangspunktet skulle jeg ikke overvære denne konserten, men siden jeg overvar konserten til Garden of lørdagen før på Cafe 3B, fant jeg ut at de skulle få litt ekstra oppmerksomhet også denne lørdagen. I tillegg skulle jo også Orpheus spille og da slo jeg 2 fluer i en smekk.

Garden of er et teknisk prog metal band som ligger et sted mellom Dream Theater og Opeth. Influensene er sterke fra de 2 nevnte bandene og det er uten tvil dyktige musikere det her handler om. Under konserten på Cafe 3B var lyden relativt lav og i mine ører var den konserten langt fra så bra som det gutta serverte på Fru Lundgreen denne kvelden. Prog metal av denne typen krever at du som tilskuer må være i lyttemodus for at du skal få max ut av en konsert. Dessverre var jeg ikke det, og fant derfor bandet noe kjedelig å høre på. Partyfaktoren glimret elegant med sitt fravær og da sliter man på slike konserter. Men, jeg konstaterte at Garden of er glimrende musikere, de vet hva de holder på med og at det var langt bedre denne kvelden enn lørdagen før. Jeg mistenker at publikum var mye av årsaken til at denne kvelden ble mye bedre enn den første, da det faktisk, i motsetning til lørdagen før på Cafe 3B, var liv i folket på Fru Lundgreen og det vet alle at hjelper på under en konsert.

Orpheus har man opplevd live flere ganger opp gjennom de siste årene og man har merket at det har vært både utskiftninger av medlemmer og endring av stilart. Utskiftninger av medlemmer pleier normalt ikke å bety så veldig mye for et band, men i Orpheus' tilfelle har det gjort det. Første gang jeg så bandet spilte de Gøteborgmetal med 3 gitarister. Nå i dag har de plassert seg et sted mellom rock og metal, hvilket ikke er så ulikt hva Gøteborgmetallens mest kjente band, In Flames også har gjort. Men der slutter også sammenligningsgrunnlaget. Orpheus har som tidligere nevnt her i Eternal Terror byttet vokalist og jeg vet jeg tidligere har skrevet at dette hadde en klar positiv innvirkning på musikken til bandet. Nå i dag er jeg litt mer i tvil for Ingrid Galadriel tar veldig mye av fokuset med sin sceneopptreden, og under konserten på Fru Lundgreen denne lørdagskvelden ble Orpheus for meg mer en dansende, eggende og syngende Ingrid Galadriel akkompagnert av et band. Fokuset på bandet Orpheus blir borte og det er de ikke tjent med, med mindre de vil bli kjent som et backingband.

Om jeg likte hva jeg hørte eller ikke, så ble det en aldeles fortreffelig morsom aften på Fru Lundgreen med stort sett blide og glade mennesker som koste seg med musikken på hver sin måte, og alt i alt ble det da en vellykket aften med godt selskap, trusekasting og høy partyfaktor.