BACKYARD BABIES – Trondheim – Blæst

BACKYARD BABIES – Trondheim – Blæst

Det var med store forventninger og spenning jeg møtte opp på Blæst for å høre Backyard Babies for første gang. Jeg er relativt stor fan av bandet, og forventningene var deretter. Så jeg plasserte meg bakerst, sånn at jeg både kunne se bra og fikk mest mulig lydbilde.

Presis kl. 22.30; who's the man, who's your god, who's the creep you been dreamin' about? Degenerated!!!!!! Rett på med åpningslåta Degenerated.. Dette lover bra!
Lydbildet var veldig skuffende, men mens bandet fortsatte videre på låt nummer 2, 3 og 4 uten pause, ble lydbildet merkbart bedre, og den første skuffelsen hadde lagt seg i det rockefoten våknet.

Bandet fortsatte å kjøre på med en god blanding av nye og gamle låter, og overraskende lite prating mellom låtene. De prøvde seg på noen små morsomheter innemellom.  Allright og COME ON TRONDHEIM var vel det man hørte mest. Prøvde seg også på litt allsang og henda i været på enkelte låter, det så ut til å fungere..folk var med og så ut til å kose seg.

BB spilte 15 låter før de gikk av scenen og kom inn igjen og spilte 4 ekstranummer.
19 låter er respektabelt og folk fikk valuta for pengene.

Vokalist Nicke Borg så ut til å ikke være helt i slag denne kvelden, men den sprø gitaristen Dregen tok igjen for det, han var like sprø som ryktene skulle ha det til. Han ser ut som han er hentet rett fra Tigertailz i sine glansdager, med en god dose Little Steven med ADHD mixet inni. Hvor den mannen tar energien fra, kan man virkelig lure på.
Bakerst kunne man høre trommis Peder Carlsson's seige og tunge rytmer dundre ut, og sammen med den litt anonyme, men gode bassisten Johan Blomquist har Backyard Babies ett solid fundament, som igjen tillater Dregens sprø påfunn og gitarspill. Og med Nicke Borg småhese stemme, så har BB en fin blanding og ett tøft lydbilde.
Dregen hadde hovedvokal på låter som Star war og Fuck off and die, men det fungerte veldig bra.

Alt i alt sitter undertegnede igjen med ett veldig godt inntrykk av bandet live, selv om man innimellom kunne merke at bandet fløt på rutinen.
Backyard Babies har 20 års jubileum, og man kan lett merke hvor samspilt bandet er.

Terningkast: En sterk 4'er..