AMORPHIS – Oslo – Rockefeller

AMORPHIS – Oslo – Rockefeller

Finske Amorphis utgav nylig sitt sitt seneste mesterstykke, "Silent Waters", som ble godkjent i de fleste metalkretser, også utenfor Finlands grenser. De skulle denne kvelden vise at de kunne mer enn bare å loke i studio! Amorphis hadde med seg ett annet navn på tur som heller ei er å regne som totalt ukjent lenger, nemlig Swallow The Sun, men desverre må jeg meddele at jeg ikke kom tidsnok, uansett hvor mye jeg enn ville. Å for å gjøre vondt værre, så blei det dårlig med fotografier for denne kvelden, da batteriet var like tomt som kirken på en fredag.

Men det betyr vel bare at jeg for prøve å gjenfortelle etter beste skjønn. jeg veit ikke hvor mange som hadde finni veien inn til Rockefeller i kveld, det var nok ikke som da de tyske togene gikk mot Polen, men det var uansett ganske bra. Amorphis dro igang dansen med flotte toner og lyder, og det var umiddelbart en slags melankolsk stemning til stede. Den harde kjernen av fansa så trollbundet ut der de sto, til tross for det jeg opplevde som ikke helt optimal lyd. Lydbildet til Amorphis er ett såpass særegent og klart ett, at det høres med en gang om ikke alt er som det skal, og det derfor er det veldig viktig med ren og pen lyd, men til tross for noe varierende lyd, utifra hvor i salen mann sto, så var det til å overleve. Værtfall for min egen del, da jeg ikke tilhører den fanatiske delen av fan-klubben deres. 
Ellers var aftenen preget av judlende, og kanskje til og med noen gråtende tilmøtte, det ble framført flere stykker fra det nyeste albumet, og også noe fra forgjengeren "Eclipse". Finnene visste godt hva de dreiv med, både for hva angår spill-teknisk framføring og kontakt med publikum.

For min egen del var detta her rett og slett jævlig gøy! Jeg så de tidligere i år på Wacken, og for de som var der, så kan jeg si at de var mye bedre i Norge!