SHAM 69 & LILLASYSTER – Trondheim – Blæst

SHAM 69 & LILLASYSTER – Trondheim – Blæst

Sammen med 250 feststemte publikummere steppet jeg opp på Blæst for å overvære en aften med mye variert musikk. Det var første dag under årets Tjuvstartfestival og på plakaten stod 3 band. Først fikk vi Oslobandet Deadends, så det aldrende britiske oi-punkbandet Sham 69 og til slutt de svenske hardcoreyndlingene Lillasyster. Et skikkelig variert program altså og til tross for at det var torsdag var det bra med folk til stede også. Noe trege i starten var de, og det så rimelig skummelt ut publikumsmessig da Deadends spilte og helt i starten av Sham 69, men det strømmet på med folk slik at det ble en hyggelig aften også for bandene.

547ffdee61f71d283cdb10b951b210b9.jpg

Deadends hadde fått gleden av å få åpne ballet denne kvelden og med sin energiske rock prøvde de det de kunne med å få varmet opp publikum. Om de lyktes helt, skal jeg ikke si for sikkert for det ble mistenkelig mange ute på slutten av konserten. Og der var det alt annet enn varmt. En light versjon av Turboneger vil jeg kalle det de serverte oss og det var vel det eneste jeg fikk ut av denne konserten med Deadends, som for øvrig hadde en veldig dyktig trommis.

277bbd1592e5dc70833ae27e79b4644e.jpg

Man hadde trodd på forhånd at det var Sham 69 som skulle stille sist på en kveld som dette, men ettersom Lillasyster var på Isak og spilte for kidsa tidligere på kvelden, ble det til at The Hersham Boys troppet opp på scenen som nummer to. Og dæven for en fest det ble. Man skulle ikke tro at gutta har holdt det gående i over 30 år, dog med en og annen obligatorisk split up, men allikevel, det er imponerende for et punkband å holde på så lenge. Gutta strålte på scenen og det var tydelig at de trives i en livesituasjon som denne. Et langt fint sett fikk vi servert og det ble selvsagt toppet på slutten med deres aller største hit "Hersham Boys". Jeg tror absolutt alle inne på Blæst sang med på refrenget her, og det inkluderte til og med betjeningen.

6b2b15ca674affdef21cbd1d31ccb272.jpg

Trondheims nye hardcoreyndlinger er svenske, overraskende nok og de går under det lekre navnet Lillasyster. Martin Westerstrand og hans medsammensvorne avsluttet denne kongekvelden på Blæst med en forrykende konsert. Med "Kräkas", "Berätta det för Lina" og flere andre godbiter fra både deres debutalbum "Hjärndöd Musik För en Hjärndöd Generation" og det som var Lok, festet Lillasyster seg gjennom konserten. Og de var ikke alene. Ingen forlot salen før Lillasyster var ferdige, og det er imponerende på en torsdag.

Dette var tredje gangen undertegnede fikk oppleve Lillasyster live og det blir bare bedre og bedre for hver gang. Det eneste som manglet, til damenes store sorg, var at gitarist Max Flövik droppet buksene, noe han pleier å gjøre når han spiller konsert.

Jeg har lært et par ting etter denne konserten og først og fremst det faktum at torsdag slettes ikke er den dummeste konsert-/festkvelden i Trondheim. Det har skjedd flere ganger at torsdagskonserter har blitt store suksesser. Man husker enda den kvelden på høsten i 2005 da Vital Remains rulet Bybroen Scene. Jeg gleder meg allerede til neste torsdagskonsert.