THE HAUNTED – Oslo – Oslo, Club Maiden

THE HAUNTED – Oslo – Oslo, Club Maiden

Det var en fet pakke Boots & Sneakers og Club Maiden hadde satt sammen denne lørdagskvelden. Jeg skal innrømme at jeg ofte synes konserter med tre band kan bli "langdryge" hvis ikke alle leverer, men det sto ikke på innsats og fremføring denne gangen.

58021a0fd45196c6a69bc1b085cf5158.jpgFørst ut var She Said Destroy, et band jeg har sett et par ganger tidligere i år – seinest på Hove, hvor de gjorde en veldig god figur. Siden de var første band ut denne kvelden, var det ikke satt av så veldig mye tid til dem, men SSD gjorde det beste ut av det. Rett på sak og levert med energi og trøkk som vanlig. Jeg liker virkelig debutskiva deres, og låtene vi fikk levert fra denne, satt som de skulle. De presenterte også en ny låt, men det var litt vanskelig å få et godt inntrykk av den, siden lyden dessverre kunne vært noe bedre. Men gutta gjorde en god jobb på hjemmebane, og det publikum hadde ikke hatt noe imot flere låter denne kvelden.

6749137048d555077c7886dc8d5c4d2b.jpgNeste band på scenen var Insense. Jeg synes de har gjort en god skive i "The Silent Epidemic", og så fram til å se hva de leverte på Club Maiden-scenen. Låtene på skiva har et veldig driv og skikkelig trøkk, og det klarte definitivt Insense å formidle live også. Tommy Hjelm og co hadde masser av energi på scenen, og det var fett å se bandet framføre musikken sin – helt klart et band som trives live, og de klarte å få med seg publikum på moroa. Høydepunkter var "The Worst is Yet to Come", "I, Deviant" samt avsluttende "Welcome Whore" som virkelig var knusende tung og traff publikum som den skulle.

7c84db8b72d1c836d010f2f430c15e62.jpgSå var det The Haunted sin tur. Har sett dem noen ganger rundt i Skandinavia etter hvert, og er litt forundret over at de spiller på såpass små steder i Oslo (det har de alltid gjort). Men vokalist Peter Dolving uttrykte at han synes det var veldig morro med små klubbkonserter, så da er det kanskje ikke så rart. Og morro var det! Det var et utsolgt Club Maiden denne kvelden, og når The Haunted gikk på, var det helt stappfullt i det lille lokalet. Jeg hadde den noe delte gleden å fotografere denne kvelden også, og frykta vel at dyrt fotoapparat skulle gå i bakken i den voldsomme pit'n som oppsto foran scenen når svenskene satte i gang!

The Haunted startet karrieren som et veldig Slayer-aktig band (uten at de var direkte kopier), men har utvikla seg i flere retninger etter hvert, spesielt på den siste skiva "The Dead Eye". Jeg må innrømme at den ikke falt helt i smak hos meg når den kom, men har fått mer sansen for den etter hvert, selv om jeg savner "gamle" The Haunted også. Men de nye låtene fungerte faktisk ganske bra live, og når bandet i tillegg har et ganske stort lager av klassiske thrashlåter å ta av, så må det bli bra! Dessuten har de en av metalens mest maniske vokalister i Dolving – mannen ser virkelig besatt ut, og synger/skriker/brøler/hvisker/roper som om hans siste time er nær, mens han er høyt og lavt på den lille scenen på Maiden. Så da er det så ikke uventa at det blir en bra konsert. Lyden var noe variabel, men bandet leverte varene og fikk med seg publikum på notene. Og når de avsluttet ballet med "Hate Song" som siste ekstranummer (som de pleier), så tror jeg både band og publikum var temmelig utkjørt! Selv om The Haunted har et ganske stort navn internasjonalt, håper jeg de fortsetter å spille på små scener når de kommer til Oslo, for det er faen så fett å se dem live som dette!